Кабмін закликав СБУ та МВС розслідувати події на акції під Офісом президента

Кабмін закликав СБУ та МВС розслідувати події на акції під Офісом президента

Кабмін закликав СБУ та МВС розслідувати події на акції під Офісом президента
. Єлизавета Серватинська/Суспільне

Кабінет міністрів засудив вандалізм та наругу над державними символами під час акції протесту під Офісом президента 20 березня та закликав Міністерство внутрішніх справ та Службу безпеки провести розслідування.

"Члени Кабінету міністрів України рішуче засуджують вандалізм та наругу над державними символами під час акцій протесту. Неправомірні дії, які відбулись під Офісом президента 20 березня, є неприйнятними та суперечать європейським цінностям, що закріплені в Конституції України", — заявили в уряді.

Кабмін закликав громадян утримуватися від подібних дій та реалізовувати права на мирні зібрання та демонстрації у мирний спосіб.

При цьому, уряд зазначив, що очікує розслідування подій 20 березня від Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки.

Що відомо

  • Ввечері 20 березня біля Офісу президента у Києві відбулася акція на підтримку Сергія Стерненка, якому 20 березня виповнилося 26 років. Під час акції пікетувальники кидали димові шашки, палили фаєри. Також вони обмалювали будівлю ОП нецензурними надписами та пошкодили вхідні двері.
  • Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розцінив дії учасників акції як хуліганство та заявив, що всі, хто вчиняв незаконні дії, будуть покарані.
  • Поліція Києва затримала одного з учасників акції на підтримку Стерненка. Його доправили до Печерського райвідділку поліції. Там сталися сутички між поліцією та протестувальниками.
  • Вранці 21 березня поліція провела слідчі дії біля будівлі Офісу президента після заворушень.
  • В Офісі президента оцінили збитки від погрому будівлі приблизно у 2 мільйони гривень.
На початок