Прокурор просив продовжити нічний домашній арешт Штепи — обвинувачена не з'явилася

Прокурор просив продовжити нічний домашній арешт Штепи — обвинувачена не з'явилася

Прокурор просив продовжити нічний домашній арешт Штепи — обвинувачена не з'явилася
. Суспільне Харків

Ексголова Слов'янська Неля Штепа не прибула на чергове засідання Орджонікідзевського районного суду Харкова 16 березня. Питання продовження терміну запобіжного заходу обвинуваченої не розглянули.

Як повідомляє кореспондент Суспільного, на засідання 16 березня прийшов тільки прокурор. Захисники заздалегідь подали звернення про відтермінування засідання, посилаючись на хворобу обвинуваченої. Адвокат Олександр Тананакін своєю чергою повідомив, що перебуває за кордоном.

Цього тижня у Нелі Штепи спливає термін нічного домашнього арешту. 12 березня прокурор Олександр Чекін направив до суду клопотання про продовження запобіжного заходу. Розглянути його за відсутності обвинуваченої та захисту на сьогоднішньому засіданні суду не змогли та відклали розгляд до 25 березня — після того, як термін домашнього арешту вже спливе.

На думку прокурора, неявка обвинуваченої та захисту — спланована.

Що відомо

  • Нелю Штепу звинувачують у створенні терористичної організації та посяганні на територіальну цілісність України. Її затримали у липні 2014 року під час звільнення від бойовиків Слов’янська. Тоді Штепу взяли під варту, а у 2017 відпустили, призначивши цілодобовий домашній арешт з використанням електронного браслету. Коли у січні 2018 році він сплив, запобіжного заходу не обирали. За цей час у справі ексмера Слов’янська п'ять разів змінювали колегію судів та самі суди.
  • 20 січня суд обрав Штепі запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.
  • 26 січня Штепа не приїхала на засідання, де мали зачитати обвинувальний акт. Сторона обвинувачення назвала це затягуванням. Захист спростовував.
  • 9 лютого справу колишнього мера Слов'янська Нелі Штепи почали розглядати по суті.
Читайте також: "Я Путіна не любила": ексголову Слов'янська Нелю Штепу допитали у харківському суді

На початок