Штепа не приїхала на засідання суду, де мали зачитати обвинувачення

Штепа не приїхала на засідання суду, де мали зачитати обвинувачення

Штепа не приїхала на засідання суду, де мали зачитати обвинувачення
. Суспільне Харків

Обвинувальний акт колишньому меру Слов'янська Нелі Штепі не зачитали. Вона не приїхала на засідання через засідання комісії Слов'янської міської ради, де працює депутаткою.

Відповідний лист Штепа надіслала до суду, повідомив кореспондент Суспільного з Орджонікідзевського райсуду. У ньому йдеться, що 28 січня за участі Штепи у міськраді проходить засідання комісії.

Прокурор у справі Олександр Чекін не вважає причину відсутності Штепи поважною.

"Судовий розгляд даного провадження триває вже кілька років. І з різних підстав Штепа не з'являється до суду. У даному випадку її участь у засіданні постійної комісії Слов'янської міської ради законодавством не передбачена як поважна причина. Тобто поважною причиною може бути хвороба, смерть близьких родичів", — сказав прокурор.

Адвокат Штепи Олександр Тананакін сказав, що про відсутність Штепи суд повідомили заздалегідь.

"Людина повинна, мабуть, якось заробляти собі на життя, а не тільки з'являтися у суди, які, з вини прокуратури, тягнуться сім років", — висловився Тананакін.

Суд відклав засідання до 9 лютого.

Що відомо

  • Нелю Штепу звинувачують у створенні терористичної організації та посяганні на територіальну цілісність України. Її затримали у липні 2014 року під час звільнення від бойовиків Слов’янська. Тоді Штепу взяли під варту, а у 2017 відпустили, призначивши цілодобовий домашній арешт з використанням електронного браслету. Коли у січні 2018 році він сплив, запобіжного заходу не обирали. За цей час у справі ексмера Слов’янська п'ять разів змінювали колегію судів та самі суди.
  • 20 січня суд обрав Штепі запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.
На початок