ЄС передав на Донбас сканер для пошуку вибухівки

ЄС передав на Донбас сканер для пошуку вибухівки

ЄС передав на Донбас сканер для пошуку вибухівки
.

Позашляховики, аптечки, вогнегасники та переносний сканер для виявлення вибухонебезпечних предметів. А ще модулі для контрольно-пропускного пункту, що поблизу села Мелекіне на Донеччині. Таку допомогу правоохоронцям Маріуполя, на суму 600 тисяч євро, надав Європейський Союз за програмою "ПРАВО-Поліція".

На КПП поблизу села Мелекіне для поліцейських встановили модулі. Тут нестиме службу поліцейський Борис Дунай. У правоохоронних органах чоловік понад двадцять років.

"Зручно, особливо в літній період буде добре з кондиціонером, бо було важкувато, ще додати два модулі – санітарний та модуль для приймання їжі в санітарному санвузлові, душ є. Хлопці, які змінились з несення служби, можуть прийняти душ, відпочити", - каже Дунай.

Також поліцейським передали 700 вогнегасників, понад 1000 аптечок та переносний сканер для виявлення вибухонебезпечних предметів.

"Це сучасний мобільний рентгенотелевізійний комплекс, який дозволяє зробити перевірку лише за два кроки. Це розмістити даний комплекс біля вибухового пристрою, або підозрілого предмета та нажати кнопку на ноутбуку. І через 30 секунд внутрішня будова даної сумки з’явиться на екрані даного ноутбуку", - додає правоохоронець.

Позашляховики Міцубісі Л-200 призначені для роботи груп швидкого реагування. Всього передали десять таких автівок.

"Вони підуть в зони розмежування. Тобто на дільничні поліцейські станції для дільничних офіцерів, для поліцейських в сірій зоні для своєчасного реагування на заявки, повідомлення громадян", - каже заступник начальника відділу дільничних офіцерів поліції Володимир Кондратенко.

Такий проєкт на Донеччині реалізує ООН за програмою "ПРАВО-поліція" за фінансової підтримки Європейського союзу та консультативної місії ЄС в Україні.

"Метою передачі цього обладнання значної вартості є покращення доступу мешканців до поліцейських послуг, а також доступу до віддалених місцевостей і місцевостей в різних зонах", - розповідає в.о. голови Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Фредрік Весслау.

За словами Фредріка Весслау загальна сума допомоги складає 600 тисяч євро.

На початок