Справа Шеремета: засідання скасували, під судом сталася сутичка

Справа Шеремета: засідання скасували, під судом сталася сутичка

Ексклюзивно
Справа Шеремета: засідання скасували, під судом сталася сутичка
. Дарина Коломієць, Суспільне

Засідання у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, яке мало відбутися 9 березня у Шевченківському районному суді Києва, скасували, біля будівлі суду сталася сутичка.

Про це з місця подій повідомила кореспондентка Суспільного Дарина Коломієць.

Під будівлею суду зібрались близько 70 людей, які вимагали звільнити фігурантів справи. Як розповіла кореспондентка Суспільного, сталась сутичкам між мітингувальниками та правоохоронцями.

Справа Шеремета: засідання скасували, під судом сталася сутичка
Справа Шеремета: засідання скасували, під судом сталася сутичка. Дарина Коломієць, Суспільне

Сьогодні, 9 березня, суд мав розглянути питання запобіжного заходу Андрію Антоненку і Юлії Кузьменко, а також дослідити сьомий том справи. За словами адвоката Кузьменко Тараса Безпалого, помічник судді заявив, що засідання буде зніматися з розгляду у зв'язку з тим, що "один із присяжних задіяний в іншій справі та буде там знаходитись до кінця дня".

"Сьогодні мали дослідити низку матеріалів кримінального провадження. І окрім того мали розглядати клопотання сторони захисту Андрія Антоненка та Юлії Кузьменко про зміну їм запобіжного заходу. Відповідно Андрію з тримання під вартою на поруки, а Юлі з домашнього арешту так само на поруки народних депутатів", – розповів Суспільному Безпалий.

Учасники протесту під судом заблокували виїзд автозака, в якому нібито перебував фігурант справи Андрій Антоненко. Правоохоронцям вдалося звільнити проїзд.

Наступне засідання має відбутись 16 березня.

Що відомо

  • Український журналіст білоруського походження Павло Шеремет загинув у 2016 році внаслідок вибуху авто.
  • 12 грудня 2019 року на брифінгу поліція назвала підозрюваних у його вбивстві. Це лідер гурту Riffmaster, військовий Андрій Антоненко, кардіохірургиня та волонтерка Юлія Кузьменко та військова медсестра Яна Дугарь.
  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, що свідчення колишнього білоруського спецпризначенця Ігоря Макара стосувалися ролі можливих замовників вбивства журналіста Павла Шеремета, але розсекречувати їх може лише генеральна прокурорка Ірина Венедиктова.
На початок