У Житомирі судитимуть чоловіка, який виготовляв порновідео та поширював його серед неповнолітніх

У Житомирі судитимуть чоловіка, який виготовляв порновідео та поширював його серед неповнолітніх

У Житомирі судитимуть чоловіка, який виготовляв порновідео та поширював його серед неповнолітніх
. Прокуратура у Житомирській області

Ювенальні прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт за фактом виготовлення, зберігання і розповсюдження зображень та відеопродукції порнографічного характеру серед неповнолітніх та розбещення малолітньої. Богунський районний суд Житомира прийняв справу до провадження та призначив підготовче засідання.

Про це 4 березня Суспільному розповіла речниця Прокуратури у Житомирській області Тетяна Гоша. За її словами, 37-річний житель Житомира займався злочинною діяльністю протягом березня – листопада 2020 року. Зокрема, у власному помешканні виготовляв та зберігав відеопродукцію порнографічного характеру, яку систематично розповсюджував через приватні повідомлення спеціально створеного акаунту у соцмережі Instagram. Крім того, з метою вчинення розпусних дій стосовно малолітньої, обвинувачений надіслав потерпілій майже два десятки відеофайлів порнографічного характеру. Під час обшуку у помешканні фігуранта справи виявили і вилучили планшет, телефон та комп'ютер – речові докази, за допомогою яких вчинявся злочин, а також наркотичний засіб – канабіс.

Досудове розслідування проводило Головне управління Нацполіції в області за частинами 2, 3 статті 301"Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів", частиною 2 статті 156"Розбещення неповнолітніх", частиною 1 статті 309 "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту" Кримінального кодексу України.

Викрито незаконні дії за процесуального керівництва обласної прокуратури слідчими поліції спільно із співробітниками відділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки УСБУ в області.

Раніше Суспільне вже повідомляло, що на Житомирщині 36-річного жителя обласного центру підозрюють у розбещенні неповнолітніх.

На початок