На вакцинацію від COVID-19 записалися сто тисяч українців — Мінцифра

На вакцинацію від COVID-19 записалися сто тисяч українців — Мінцифра

Оновлено
На вакцинацію від COVID-19 записалися сто тисяч українців — Мінцифра
. Associated Press

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що 100 тисяч українців записалися до листа очікування вакцинації від COVID-19 через державний портал "Дія".

"100 тисяч українців записалися в лист очікування вакцинації від COVID-19. 87 тисяч записалися через застосунок Дія, 9,9 тисяч — через портал "Дія", 2,8 тисяч — за допомогою контакт-центру МОЗ", — поінформував Федоров у Telegram.

Він нагадав, що потрібно оновити додаток до останньої версії, щоб послуга стала доступною.

Станом на 2 березня до листа очікування вакцинації записалися 45 тисяч українців, з них 39 тисяч записалися через застосунок "Дія", 5,3 тисячі — через портал "Дія". Федоров Він запевнив, що лише за кілька кліків у додатку Мінцифри можна зручно записатися до листа очікування вакцинації без черг та документів, а також додав вікову статистику.

"63% українців, які записалися через Дію, — у віці від 21 до 39 років, 17,5% — від 40 до 49 років, 9,2% — від 50 до 59 років, 4,2% — від 60 до 69 років", — повідомив він.

З 1 березня українці можуть записатися до електронної черги на вакцинацію проти COVID-19 на державному порталі "Дія".

Читайте також: Як записатися на вакцинацію проти COVID-19. Інструкція від Мінцифри

Що відомо

  • В Україні 24 лютого розпочалася кампанія з вакцинації населення проти COVID-19. За день першу дозу вакцини отримали майже 160 людей.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль стверджує, що до кінця року всі охочі зможуть зробити щеплення від коронавірусу. Також він повідомив, що Україна вже має контракти на 30 мільйонів доз вакцин.
  • Міністерство охорони здоров'я дозволило вакцинувати громадських діячів проти COVID-19 з метою популяризації щеплень у разі, якщо лишатимуться "зайві" препарати AstraZeneca.
  • Понад 44 тисячі українців записалися протягом 1 березня до листа очікування вакцинації від COVID-19.
  • Президент Володимир Зеленський щепився вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield) проти COVID-19. Президенту зробили щеплення під час його робочої поїздки до зони ООС.
На початок