Українці стали більше довіряти Зеленському — "Рейтинг"

Українці стали більше довіряти Зеленському — "Рейтинг"

Опитування
Українці стали більше довіряти Зеленському — "Рейтинг"
. Офіс президента

Рівень довіри до президента Володимира Зеленського зріс на 6% від початку лютого. За даними соцопитування, наразі 44% українців висловили йому довіру.

Результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" показали, рейтинг довіри до політиків очолює Зеленський, якому довіряють 44% опитаних, не довіряють – 54%. У попередньому опитуванні, яке проводилося на початку лютого, лише 38% українців довіряли президентові.

Також спікеру Верховної ради Дмитру Разумкову довіряють 29% українців, і не довіряють – 33%, ще 32% не знають його. Прем'єр-міністру Денису Шмигалю довіряють 14%, не довіряють – 52%, майже третина не чули про такого.

Крім цього, 68% українців вважають, що країна рухається у неправильному напрямку, 22% – у правильному, 10% – ще не визначилися. У порівнянні з початком лютого зросла кількість тих, хто оцінює напрям розвитку як правильний.

Довідка. Опитування проводилося в період з 22-23  лютого 2021 року серед населення України віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.

Що відомо

  • Рівень довіри до Володимира Зеленського сильно впав за 2020 рік. Дані опитування Центру Разумкова, проведеного в січні 2020 свідчили, що Зеленський був одним з двох політиків, кому українців довіряли: 52% проти 39% недовіри.
  • Межу недовіри рейтинг Володимира Зеленського перетнув у другій половині 2020 року. Згідно з даними опитування, проведеному групою "Рейтинг" у вересні 2020 року, Володимиру Зеленському довіряли 44% респондентів, не довіряли – 51% опитаних.
  • 70% українців дотримуються думки, що події в країні розвиваються в неправильному напрямі й лише 7% вважають, що найближчим часом відбудуться позитивні зміни.
  • 57% громадян України, опитаних Київським міжнародним інститутом соціології, не готові брати участь у будь-яких акціях масового протесту.
  • Понад половина опитаних соцслужбою "Рейтинг" українців сподівається, що 2021 рік буде кращим за попередній і дивиться на нього з оптимізмом.
  • Станом на кінець 2020 року більшість українців почуваються щасливими попри економічні негаразди та епідемію COVID-19, однак рівень щастя є найнижчим у порівнянні з останніми роками.
  • 20% українців вважають президента Володимира Зеленського політиком року. Водночас 42% - назвали українського лідера "розчаруванням року".

На початок