Більше не найбагатша людина світу. Маск втратив частину статків через біткоін

Більше не найбагатша людина світу. Маск втратив частину статків через біткоін

Більше не найбагатша людина світу. Маск втратив частину статків через біткоін
. Ілон Маск. Фото: AP

Статки бізнесмена Ілона Маска за один день скоротилися майже на 10%. Таким чином голова компанії Tesla опустився на друге місце в рейтингу найбагатших людей за версією Bloomberg.

За даними видання, на перше місце повернувся засновник Amazon Джефф Безос.

Статки Маска зменшилися на понад 15 мільярдів через зниження акцій Teslа на 8,6%, які нарах коштують приблизно 710 доларів за штуку. Падіння акцій стало рекордним для автовиробника, починаючи з вересня 2020 року.

Як пише видання, акції Tesla могли подешевшати через дописи Ілона Маска у Twitter за 20 лютого. Тоді бізнесмен заявив, що вартість криптовалюти Bitcoin і Ethereum дещо переоцінена. Підприємець написав про це через два тижні після того, як Tesla оголосила, що інвестувала півтора мільярда доларів в біткоіни.

23 лютого вартість біткоіна, яка за останній рік зросла на 400%, опустилася нижче 50 тисяч доларів. Два дні до цього криптовалюта коштувала більш ніж 57 тисяч доларів.

Що відомо

  • 20 лютого курс Bitcoin встановив черговий історичний рекорд – його вартість перевищила 55 тисяч доларів.
  • Україна посіла перше місце за використанням криптовалют. Так, у межах країни зафіксовано найбільше застосувань віртуальних активів населенням у світі.
  • Міністерство цифрової трансформації подало до Верховної законопроєкт, який визначає поняття та особливості оподаткування криптовалют.
  • Центральний банк Японії планує почати тестувати цифрову валюту на початку наступного фінансового року.
На початок