У Clubhouse стався витік даних: аудіочати транслювалися на сторонній сайт

У Clubhouse стався витік даних: аудіочати транслювалися на сторонній сайт

У Clubhouse стався витік даних: аудіочати транслювалися на сторонній сайт
. Ілюстративне фото, Unsplash

Соціальна мережа Clubhouse підтвердила витік даних. Невідомий користувач зміг транслювати аудіочати відразу з кількох кімнат для обговорення на сторонній сайт.

Як пише Bloomberg, представники соцмережі заявили, що назавжди заблокували користувача, відповідального за витік даних, а також встановили нові "заходи безпеки", щоб запобігти повторенню інциденту. Водночас фахівці з кібербезпеки вважають, що компанія не може давати ніяких обіцянок щодо конфіденційності розмов.

Clubhouse – одна з найбільш швидкорослих соцмереж у 2021 році: менш ніж за два тижні в ній зареєструвалися майже 2 мільйони осіб. Поки що до сервісу можна потрапити тільки за запрошеннями інших користувачів, а додаток доступний виключно для власників. За правилами сервісу, чати у "кімнатах" не можуть зберігатися і поширюватися на інших платформах.

У Clubhouse відмовилися пояснити, які саме кроки були зроблені для запобігання подібних випадків. Експерти зазначають, що рішення можуть містити заборону на використання сторонніх додатків для доступу до аудіо в чаті без фактичного входу в кімнату або просто обмеження кількості кімнат, в які користувач може увійти одночасно.

Інтернет-обсерваторія Стенфордського університету першою повідомила про інцидент, але технічний директор Clubhouse Девід Тіль підкреслив, що поширення даних не було "зламом". Замість цього він сказав, що витік даних пов'язаний з тим, що користувач вирішив порушити умови обслуговування соцмережі.

За словами фахівця з кібербезпеки, інцидент стався через те, що користувач зрозумів, що можна одночасно перебувати в кількох чатах. Він також міг під'єднати Clubhouse до свого вебсайту і "поділитися" своїм логіном віддалено з будь-яким користувачем в інтернеті, який хотів слухати аудіочати.

Що відомо

  • Додаток у квітні 2020 року запустили програмісти Пол Девінсон та Рохан Сет. Популярність додатку зросла, коли до нього приєдналися засновник Facebook Марк Цукерберг та засновник компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск.
На початок