Мінцифри збиратиме заявки на вакцинацію від COVID-19 у додатку "Дія"

Мінцифри збиратиме заявки на вакцинацію від COVID-19 у додатку "Дія"

Мінцифри збиратиме заявки на вакцинацію від COVID-19 у додатку "Дія"
. Ілюстративне фото, Unsplash

Міністерство цифрової трансформації почне збирати електронні заявки від населення на вакцинацію проти COVID-19 у додатку "Дія". Таким чином в уряді сформують мапу вакцинації населення з метою отримання даних щодо попиту на вакцину для подальшої організації логістики та початку щеплення.

Як повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді" 10 лютого, заявку можна буде подати через портал "Дія".

"Сьогодні у нас є реєстр усіх громадян, які звертаються до сімейних лікарів. У нас є такий реєстр, він називається eHealth і там понад 29-30 мільйонів українців, які вже звернулися до сімейних лікарів. Це один з найкращих реєстрів у нашій країні. На базі цього реєстру розроблений модуль, який пов'язаний з вакцинацією", - сказав Федоров.

Міністр розповів, що заявки громадяни зможуть оформити через додаток "Дія".

"Через кілька тижнів будемо тестувати фронт через "Дію", щоб можна було записатися на процес вакцинації. Тож справді вже готовий модуль, готова система, вона тестується і закінчується робота щодо "Дії". Ще узгоджується фінальна логіка, дуже важливо прийняти правильне управлінське рішення щодо того як буде відбуватися процес запуску. Тому що це важливий дуже етап для того, щоб спланувати логістику, кожного дня ми над цим працюємо", - додав Федоров.

За словами міністра цифрової трансформації, спершу відомство збиратиме охочих на вакцинацію, а потім з'явиться мапа України, де буде видно реальний попит.

"Дуже важливо спрогнозувати, яка буде потреба на кожному з етапів вакцинації в кожному регіоні та місті для того, щоб правильно організувати всі логістичні процеси, змоделювати і організувати операційну частину. Тому що у деяких вакцин є певні критерії використання, і це потрібно правильно спрогнозувати", - зазначив він.

Федоров також сказав, що попри те, що "онлайн - це основний інструмент", він рекомендує Міністерству охорони здоров'я, щоб також працював контакт-центр, через який можна записатися на вакцинацію людям, у яких немає інтернету чи доступу до технологій.

Що відомо

  • Кампанія з вакцинації населення від COVID-19 в Україні може початися з 15 лютого. У лютому Україна отримає 117 тисяч доз вакцини від коронавірусу виробництва Pfizer-BioNTech. Також у першому півріччі цього року в країну надійде від 2,2 до 3,7 млн доз вакцини AstraZeneca/Oxford.
  • Головний санітарний лікар Віктор Ляшко запевняє, що в Україні є потужності для зберігання вакцин від COVID-19.
  • Президент Володимир Зеленський підписав закон, який спрощує процедуру реєстрації та використання вакцин від COVID-19 в Україні.
На початок