Очільник Медичних сил ЗСУ сказав, коли стартує вакцинація в армії

Очільник Медичних сил ЗСУ сказав, коли стартує вакцинація в армії

Очільник Медичних сил ЗСУ сказав, коли стартує вакцинація в армії
. Міноборони

Тимчасово виконувач обов'язків командувача Медичних сил Збройних сил України Сергій Халік заявив, що вакцинація проти коронавірусу в армії розпочнеться в кінці лютого.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони України.

"Під час першого етапу вакцинації в Збройних силах щеплення отримають військовослужбовці, які стримують збройну агресію Російської Федерації в Донецькій і Луганській областях", — уточнив Халік.

Він також повідомив, що на першому етапі щеплення від COVID-19 отримають особи, які незабаром плануються на ротацію, військові, які беруть участь у міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки, а також медичні працівники. Проводити імунізацію будуть спеціальні бригади, які вже пройшли відповідну сертифікацію.

Що відомо

  • Кампанія з вакцинації населення від COVID-19 в Україні може початися з 15 лютого. За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, завадити цьому можуть лише форс-мажорні обставини.
  • За даними МОЗ, вакцинацію від COVID-19 в Україні здійснюватимуть 572 мобільні бригади. До середини лютого МОЗ обіцяє укласти договори з постачальниками вакцин.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що вакцинація проти COVID-19 в Україні має бути безкоштовною.
  • Головний санлікар Віктор Ляшко повідомив, що у лютому 2021 року Україна отримає 117 тисяч доз вакцини від коронавірусу виробництва Pfizer-BioNTech. Також у першому півріччі цього року в країну надійде від 2,2 до 3,7 млн доз вакцини AstraZeneca/Oxford.
  • Закупівлю вакцини від COVID-19 для України буде здійснювати міжнародна компанія Crown Agents.
На початок