2.06 м! Які рекорди встановила Ярослава Магучіх своїм найкращим стрибком у кар'єрі

2.06 м! Які рекорди встановила Ярослава Магучіх своїм найкращим стрибком у кар'єрі

2.06 м! Які рекорди встановила Ярослава Магучіх своїм найкращим стрибком у кар'єрі
. World Athletics

19-річна українка переписала одразу декілька рекордів.

Стрибунка у висоту Ярослава Магучіх виграла міжнародний турнір в словацькій Банській-Бистриці з результатом 2.06 метри. Українка уперше в своїй кар'єрі підкорила планку на такій висоті, але особистий рекорд - не єдине досягнення, яке встановила Магучіх.

Читайте також: Магучіх з юніорським світовим рекордом виграла турнір в Словаччині, Левченко - друга

Причому зробила вона це з першої спроби. Спершу Ярослава стрибнула 2.03 метри з першої спроби, а тоді - 2.06 метри. Після цього 19-річна українка припинила виступи.

Які ще рекорди встановила Ярослава? Суспільне Спорт зібрало усі результати, які перевершила українка.

2.06 м - це...

  • Особистий рекорд

На чемпіонаті світу-2019 Ярослава Магучіх стрибнула 2.04 метри - цей результат більше року залишався найкращим у її кар'єрі. А в приміщенні українка ніколи не стрибала вище 2.02 метри.

У Банській-Бистриці обидва особисті рекорди Магучіх "впали". Українка стрибнула 2.06 метри - уперше так високо.

  • ОНОВЛЕНО: неофіційний Юніорський світовий рекорд

Ярослава Магучіх - єдина юніорка в історії, яка стрибала вище 2 метрів у приміщенні. Вона тричі встановлювала новий світовий рекорд: стрибала на 2.01 м та 2.02 м.

У Банській-Бистриці українка стрибнула 2.06 м - це новий юніорський світовий рекорд, який втім не буде зараховано. Адже за правилами IAAF українка не вважається юніркою (до 20-ти років), хоч їй зараз 19.

  • Третій найвищий стрибок в приміщенні в історії

І найкращий стрибок з 2012 року, коли росіянка Анна Чічерова взяла планку на висоті 2.06 метри. За наступні дев'ять років нікому не вдавалося стрибнути так високо.

Світовий рекорд в приміщенні - 2.08 метри, його встановила шведка Кайса Берквіст у 2006 році. Висоту 2.07 метри брала німкеня Гейке Генкель у 1992 році. А 2.06 метри підкорилося (тепер уже) тільки чотирьом спортсменам - болгарці Стефці Костадіновій, хорватці Бланці Влашич, росіянці Аллі Чічеровій та українці Ярославі Магучіх.

  • Рекорд України

Причому не тільки в приміщенні, але й загальний теж. Попередній рекорд України в приміщенні теж належав Магучіх - вона двічі у кар'єрі стрибала 2.02 метри.

У Банській-Бистриці Ярослава спершу взяла висоту 2.03 метри - новий рекорд України, а тоді підкорила 2.06 метри - другий за вечір рекорд!

Результат 2.06 метри - найкращий загалом результат в історії України (не тільки в приміщенні, але й надворі). Ярослава перевершила рекорд Інни Бабакової, який тримався з 1995 року - 2.05 метри.

  • Рекорд турніру в Банській-Бистриці

У 2006 році легендарна хорватка Бланка Влашич стрибнула в Словаччині 2.05 метри - це шостий найкращий результат в історії жіночих стрибків у висоту. Здавалося, рекорд Бланки у Банській-Бистриці не буде побитий.

Однак стрибок Магучіх 2.06 метри переписав рекорд турніру - тепер він належить українці.

На початок