У двох селах на Харківщині перекривали дороги через ціну на газ

У двох селах на Харківщині перекривали дороги через ціну на газ

У двох селах на Харківщині перекривали дороги через ціну на газ
. Юлія Новікова

Жителі селищ Високий у Харківському районі та Пересічне у Дергачівському районі на Харківщині вийшли на протест проти нових тарифів на газ.

У селищі Високому акція протесту розпочалася о 10:00. За оцінкою організаторів, на мітинг вийшли півсотні жителів селищ. Протестувальники ходили пішохідним переходом з плакатами "Ні транспортуванню газу", "Небайдужа до газового свавілля" та вимагали зниження тарифів.

На Харківщині продовжують протестувати проти тарифів
Юлія Новікова

За цей місяць виходять вже втретє, розповіла Суспільному організаторка акції Юлія Новікова. До цього передали місцевим депутатам звернення із підписами.

"На 13 чи 12 копійок знизили. Що це за зниження? Транспортування ніхто не прибрав. Це так, посміялися над народом. Знизили, це хоча б знаєте, на три гривні. У людей транспортування по 300-400 гривень. За що? За те, що йде тими трубами, за які мої батьки вже давно сплатили й, навіть, самі прокладали? Нічого ж не змінилося з того моменту. Газ жахливої якості. Люди сьогодні були, скаржилися, що обігрітися неможливо — у будинку 15 градусів у кращому випадку. А лічильник крутить, як божевільний", — говорить Новікова.

Читайте також: НКРЕКП знизила тарифи на розподіл газу для 13 облгазів. Скільки вони платитимуть

Тривала акція годину. Як повідомила речниця поліції Харківщини Ольга Грабар, порушень громадського порядку не було.

В обід близько 12:00 на акцію протесту вийшли й жителі селища Пересічне.

На Харківщині продовжують протестувати проти тарифів
Facebook/Тетяна Котляр

Люди з плакатами також тимчасово перекривали рух. Тривав протест годину.

Що відомо

  • Протестні акції на тему тарифів з початку року проходять в різних районах Харківщини. 7 січня така акція відбулась у Валках, 9 січня — у Куп'янську, 10 січня — у Високому. Востаннє такая акція пройшла 30 січня у Куп'янську. На протест вийшли 25 людей.
  • НКРЕКП з січня 2021 року підвищила тарифи на послуги 43 газорозподільних компаній в середньому в 1,6 раза.
  • 18 січня Кабінет міністрів ухвалив рішення стосовно встановлення з 1 лютого 2021 року на період дії карантину ціни на природний газ на рівні 6,99 гривні за кубометр для побутових споживачів.
На початок