Стало відомо, чим займатиметься опікунська рада в Івано-Франківській обласній дитлікарні

Стало відомо, чим займатиметься опікунська рада в Івано-Франківській обласній дитлікарні

Стало відомо, чим займатиметься опікунська рада в Івано-Франківській обласній дитлікарні
. Суспільне Карпати

В Івано-Франківській обласній дитячій лікарні створили опікунську раду. До складу увійшли чотирнадцять людей, яких затвердила ініціативна група лікарів, пише Суспільне Карпати.

Крім того, обрали голову ради та його заступника. Її очільником став кандидат медичних наук, доцент кафедри Навчально-наукового інституту післядипломної освіти Івано-Франківського національного медичного університету Олег Атаманюк. Його заступницею обрали представницю громадської організації "Волонтерський сектор" Олександру Воробканич.

"Це робота на громадських засадах. Насправді такий принцип чи функціонування опікунської ради при лікувальних установах є звичною практикою за кордоном, проте в Україні є тільки поодинокі випадки створення таких організацій", - каже Атаманюк.

І додає, що опікунська рада лікарні – це дорадчий консультативний орган, основні функції якого сприяти ефективній діяльності закладу охорони здоров’я, залучати бюджетні та позабюджетні благодійні кошти для сприяння розвитку дитячої лікарні. Також здійснювати контроль за використанням цих грошей, а також захищати інтереси пацієнтів, які лікуються.

"Звичайно, є над чим працювати. І вже на наступному засіданні, яке відбудеться дев’ятого лютого, будемо напрацьовувати суспільну концепцію та стратегію розвитку лікувальної установи" – каже Олег Атаманюк.

Що відомо

  • 29-го травня 2020 року на сесії облради депутати не проголосували за призначення на посаду гендиректора обласної дитячої лікарні переможця конкурсу Тараса Мельника. Конкурс відбувся на початку лютого. Участь в ньому взяли п’ятеро претендентів.
  • Першого червня 30 лікарів закладу протестували біля облдержадміністрації. Медики написали листи-звернення до голів облради та адміністрації, в яких вимагали пояснень.
  • П’ятого червня близько 30-ти лікарів страйкували на подвір’ї медзакладу. У такий спосіб вони висловили обурення щодо призначення нового т.в.о. генерального директора лікарні – Володимира Семенюка.
  • Дев’ятого червня лікарі медзакладу зібралися перед адмінбудинком, очікуючи на рішення комісії з питань охорони здоров'я щодо призначення нового керівника медичного закладу.
  • Повторно проголосувати на сесії облради щодо призначення гендиректором обласної дитлікарні Тараса Мельника або провести новий конкурс на цю посаду, - такі рекомендації ухвалили дев’ятого червня на комісії з питань охорони здоров’я та соцполітики.
  • Чи чинили тиск на голову постійно діючої конкурсної комісії департаменту охорони здоров’я Володимира Чемного під час ухвалення рішення, чоловік відмовився коментувати. Проте ще донедавна він був заступником директора департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської облдержадміністрації.
  • Медики Івано-Франківсько обласної дитячої лікарні делегували двох кандидатів з поміж персоналу лікарні у конкурсну комісію, яка обиратиме генерального директора цього закладу. Делегатів обрали 17-го липня на зборах трудового колективу.

Авторка: Вікторія Козар

На початок