Медики Івано-Франківської обласної дитячої лікарні вийшли на протест

Медики Івано-Франківської обласної дитячої лікарні вийшли на протест

Медики Івано-Франківської обласної дитячої лікарні вийшли на протест
. Суспільне Карпати

Більше 30-ти медиків Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні вимагали сьогодні пояснень від обласної влади, чому не призначають нового директора медзакладу, який переміг на конкурсі. За словами голови альтернативної профспілки медичних працівників Уляни Дубініної, протестувальники написали звернення голові обласної ради та ОДА.

Анестезіолог дитячої лікарні Уляна Дубініна розповідає, що вийшла на протест, аби заклад отримав керівника та запрацював на повну силу. Адже сьогодні лікарня не повністю забезпечена необхідними ліками, а також потребує оновлення обладнання. Таку ситуацію Уляна Дубініна пов’язує з теперішнім керівником Радиславом Котурбашем. "Звичайно, людина, яка знає, що він тільки виконувач обов’язків, який знає, що за деякий час вже не буде виконувати обов’язки, не зацікавлена у розвитку нашої лікарні. Крім того, з цим керівником, який неодноразово мав прецеденти з колективом, неодноразово порушував трудове законодавство щодо своїх співробітників, з цим керівником наша лікарня увійшла в реформу, що теж є не добре. Від цього страждають не тільки ми, медики, але й наші маленькі пацієнти", - розповідає Уляна Дубініна.

Медики Івано-Франківської обласної дитячої лікарні вийшли на протест
Медики Івано-Франківської обласної дитячої лікарні вийшли на протест. Суспільне Карпати

За словами лікарки медзакладу Наталії Митник, лікарня наразі провалює реформу. Зокрема, укладено не всі угоди як з НСЗУ, так і з районними закладами, пацієнтів яких могли б лікувати. "Ми втрачаємо контракти, втрачаємо фінансові моменти, втрачаємо моменти підготовки до реформи. А раз ми не підготувалися, то страждають пацієнти: не все лікування доступно. Лікарня не готова матеріально, також немає забезпечення медикаментами такого, як НСЗУ мала би гарантувати", - повідомила Наталя Митник. За словами голови конкурсної комісії Володимира Чемного, така ситуація сталася вперше. Конкурс відбувся відповідно до всіх вимог Кабміну та обласної ради. Проведення і результати були прозорими.

"Зараз департамент охорони здоров’я буде консультуватися з юрдепартаментом ОДА, щоб визначити в подальшому, які дії повинна провести облдержадміністрація. І всі дії чинного законодавства, які треба провести – я вас запевняю, вони будуть проведені", - розповідає Володимир Чемний. Натомість голова обласної ради Олександр Сич пояснив, що не голосував, бо вважає, що конкурс провели на неналежному рівні з порушеннями.

За словами Уляни Дубініної, якщо на наступній сесії облради питання з призначенням керівника закладу не вирішать, колектив продовжить протести біля облдержадміністрації. Також медики звертатимуться у вищі інстанції для вирішення проблеми.

29-го травня на сесії обласної ради депутати не проголосували за призначення на посаду директора обласної дитячої лікарні переможця конкурсу Тараса Мельника. Конкурс на посаду гендиректора обласної дитячої лікарні відбувся на початку лютого. Участь в ньому взяли п’ятеро претендентів. Перемогу отримав заступник медичного начальника з хірургічної роботи закладу Тарас Мельник. Він набрав 190 балів. Друге місце посів Олег Курташ, який отримав за свої пропозиції 167 балів. Авторка: Наталія Олексієнко

На початок