Епопея з призначенням гендиректора франківської дитлікарні триває

Епопея з призначенням гендиректора франківської дитлікарні триває

Епопея з призначенням гендиректора франківської дитлікарні триває
. Суспільне Карпати

Медики Івано-Франківсько обласної дитячої лікарні делегували двох кандидатів з поміж персоналу лікарні у конкурсну комісію, яка обиратиме генерального директора цього закладу. Загалом, у комісії буде шестеро людей.

Делегатів обрали 17-го липня на зборах трудового колективу. Медики висунули шість кандидатур і таємним голосуванням вибрали з них двох.

Більшість голосів "за" набрали Наталія Митник та Євген Ільїн.

Епопея з призначенням гендиректора франківської дитлікарні триває
Епопея з призначенням гендиректора франківської дитлікарні триває. Суспільне Карпати

Лікарка-анестезіолог Наталія Митник у конкурсній комісії буде перший раз. Працює у дитячій лікарні 19 років.

"Особисто я вважаю, що повторний конкурс не є дійсним, він є незаконним, але оскільки наразі питання винесено на обговорення, більшість трудового колективу вирішили, що конкурс має бути, тому будемо готуватися до нього. Ми будемо готуватися юридично, напевно, щоб більш-менш професійно оцінити кандидатів", - каже Наталія Митник.

Лікар-травматолог Євген Ільїн у цій лікарні - 25 років. Каже, не очікував, що його делегують. Розповідає, що генеральний директор лікарні не обов’язково має бути медиком за освітою.

"Він має викласти чітку позицію, чітку програму свого бачення того, як лікарня повинна заробляти гроші. Гендиректор – це, по суті, фінансова посада. Він не має пхатися до медицини, він має займатися зароблянням грошей", - каже Євген Ільїн.

Епопея з призначенням гендиректора франківської дитлікарні триває
Епопея з призначенням гендиректора франківської дитлікарні триває. Суспільне Карпати

На запитання кореспондентів Суспільного, коли відбудеться конкурс на посаду генерального директора обласної дитячої клінічної лікарні, учасники зібрання відповісти не змогли.

Що відомо

  • 29-го травня на сесії облради депутати не проголосували за призначення на посаду генерального директора обласної дитячої лікарні переможця конкурсу Тараса Мельника. Конкурс відбувся на початку лютого. Участь в ньому взяли п’ятеро претендентів. Перемогу отримав заступник медичного начальника з хірургічної роботи закладу Тарас Мельник, який набрав 190 балів.
  • Першого червня 30 лікарів закладу протестували біля облдержадміністрації. Медики написали листи-звернення до голів обласної ради та адміністрації, в яких вимагали пояснень, чому Тараса Мельника не затверджують на посаді.
  • П’ятого червня близько 30-ти лікарів обласної дитячої лікарні страйкували на подвір’ї медзакладу. У такий спосіб вони висловили обурення щодо призначення нового т.в.о. генерального директора лікарні – Володимира Семенюка.
  • Дев’ятого червня лікарі Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні зібралися перед адмінбудинком, очікуючи на рішення комісії з питань охорони здоров'я щодо призначення нового керівника медичного закладу.
  • Повторно проголосувати на сесії Івано-Франківської обласної ради щодо призначення генеральним директором обласної дитячої лікарні Тараса Мельника або провести новий конкурс на цю посаду, - такі рекомендації ухвалили дев’ятого червня на комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики.
  • Чи чинили тиск на голову постійно діючої конкурсної комісії департаменту охорони здоров’я Володимира Чемного під час ухвалення рішення про призначення генеральним директором Тараса Мельника, чоловік відмовився коментувати. Проте ще донедавна він був заступником директора департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської облдержадміністрації. Зараз займає посаду начальника відділу кадрової роботи.

Авторка: Оксана Василик

На початок