На Буковині попри заборону віряни пройшлись хресною ходою — на організатора склали адмінпротокол

. Хресна хода до монастиря в Боянах. Фото: Нацполіція області

У Чернівецькій області приблизно тисяча вірян пройшлася хресною ходою до монастиря УПЦ МП в селі Бояни. Зробили це попри заборону Ради оборони області.

У коментарі Суспільному речниця управління нацполіції області Кароліна Маришева повідомила, що на організатора ходи поліцейські склали протокол.

Хресна хода відбулась приблизно о 6:00 24 вересня. За словами Маришевої, поліцейські задокументували незаконні дії вірян і склали на організатора хресної ходи адмінпротокол за порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій.

Фото: Нацполіція області

Санкція статті передбачає попередження або накладання штрафу від десяти (170 гривень) до 25 (425 гривень) неоподаткованих мінімумів.

Що відомо

  • У Чернівецькій області заборонили релігійні хресні ходи. Також обмежили проведення масових заходів — під час повітряної тривоги учасники мають переходити в укриття.

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини Чернівецької області

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: infred.nov@gmail.com.