Одеський суд оголосив вирок колишньому міліціонеру, який фігурував у масових заворушеннях 2 травня 2014 року

Одеський суд оголосив вирок колишньому міліціонеру, який фігурував у масових заворушеннях 2 травня 2014 року

Одеський суд оголосив вирок колишньому міліціонеру, який фігурував у масових заворушеннях 2 травня 2014 року
. Дмитро Фучеджи, колишній заступник начальника ГУ МВС України в Одеській області. Фото: УНІАН

Приморський суд Одеси оголосив вирок колишньому заступнику керівника обласної міліції Дмитру Фучеджі, який фігурував у справі подій 2 травня. Йому призначили покарання у вигляді 15 років позбавлення волі та втрати звання полковника. Про це 18 квітня повідомив очільник ГО "Зелений лист" Владислав Балінський.

"Фучеджи звинувачували в організації масових заворушень, зловживанні службовим становищем, що призвело до трагічних наслідків; в пособництві в захопленні будівель держорганів та втручанні в діяльність інших працівників правоохоронних органів та судили за його відсутності. Нагадаю, що 4 травня Фучеджи втік з лікарні у "ПМР", а потім роздавав інтерв’ю рос пропагандистам та виступав в ООН по відео зв’язку. Вирок оголосив суддя Коваленко В.М.", — зазначив Владислав Балінський.

2 травня 2014 року Дмитро Фучеджі керував представниками громадського руху "Антимайдан", які у центральній частині міста, біля Російського академічного театру на вулиці Грецькій, влаштували масові заворушення, вчиняли насильство, погроми та знищували майно. Внаслідок цього вогнепальні поранення отримали вісім людей, шестеро з них загинули.

4 травня 2014 року через бездіяльність Дмитра Фучеджі, якого після безладів в місті призначили виконувачем обов’язків начальника ГУМВС України в Одеській області, "антимайданівці" захопили будівлю управління міліції та звільнили 63 своїх прибічників. При цьому, за даними слідства, Фучеджі віддав усний наказ відкрити камери ІТТ Одеського міського управління та звільнити затриманих.

З травня 2014 року колишній заступник перебуває у розшуку, оскільки покинув територію України через декілька днів після трагедії.

Читайте також

  • В Одесі за організацію масових заворушень 2 травня 2014 судитимуть експосадовця міліції
  • Річниця подій 2 травня в Одесі. Що відомо про хід розслідування та головних фігурантів
  • "Давай стрибай, або ти там здохнеш". Спогади очевидця подій 2 травня 2014 року в Одесі

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок