В Одесі за організацію масових заворушень 2 травня 2014 судитимуть експосадовця міліції

В Одесі за організацію масових заворушень 2 травня 2014 судитимуть експосадовця міліції

В Одесі за організацію масових заворушень 2 травня 2014 судитимуть експосадовця міліції
Дмитро Фучеджі. dumskaya.net

В Одесі за організацію масових заворушень 2 травня 2014 року судитимуть колишнього заступника керівника обласної міліції Дмитра Фучеджі. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

За даними слідства, колишній заступник начальника ГУ МВС України в Одеській області, начальник міліції громадської безпеки Дмитро Фучеджі керував представниками громадського руху "Антимайдан", які 2 травня 2014 року у центральній частині міста, біля Російського академічного театру на вулиці Грецькій влаштували масові заворушення, вчиняли насильство, погроми та знищували майно. Внаслідок цього вогнепальні поранення отримали вісім людей, шестеро з них загинули.

Крім того, 4 травня 2014 року через бездіяльність Дмитра Фучеджі, якого після безладів в місті призначили виконувачем обов’язків начальника ГУМВС України в Одеській області, "антимайданівці" захопили будівлю управління міліції та звільнили 63 своїх прибічників. При цьому, за даними слідства, Фучеджі віддав усний наказ відкрити камери ІТТ Одеського міського управління та звільнити затриманих.

Також у ДБР зазначили, що матеріалами досудового розслідування повністю спростована версія подій 2 травня 2014 року, озвучена 5 травня 2021 року самим Дмитром Фучеджі на неформальному заході за участі членів Радбезу ООН. Вона начебто заслуховувалася на засіданні під назвою "Одеса 7 років після: неонацизм і насильницький націоналізм як чинники конфлікту в Україні".

Нині Дмитру Фучеджі інкриміновано співучасть в організації масових заворушень, зловживання владою та службовим становищем, пособництво в захопленні державних будівель, а також втручання в діяльність працівника правоохоронного органу.

Що відомо

  • 2 травня 2014 року в Одесі внаслідок зіткнень між прихильниками Євромайдану і учасниками акції "Антимайдан" та пожежі в Будинку профспілок загинули 48 людей, понад 200 були травмовані. Все, що відомо про подію – у матеріалі.

Читайте також

  • В Одеському університеті відкрили меморіальну дошку на честь загиблого учасника подій 2 травня
  • "Давай стрибай, або ти там здохнеш". Спогади очевидця подій 2 травня 2014 року в Одесі
  • Готували диверсії, протести та заколоти на 2 травня. На Одещині працівники ДБР затримали 12 підозрюваних

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок