Росіяни посилають ДРГ на острови поблизу Херсона, перевіряють Сили оборони на міцність — Єрін

Росіяни посилають ДРГ на острови поблизу Херсона, перевіряють Сили оборони на міцність — Єрін

Росіяни посилають ДРГ на острови поблизу Херсона, перевіряють Сили оборони на міцність — Єрін
. Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Російська армія пробує перевірити на міцність Сили оборони і запускає в акваторію Дніпра, на острови поблизу Херсона диверсійно-розвідувальні групи. Про це в етері загальнонаціонального марафону заявив начальник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євген Єрін.

"Такі спроби противника присікаються, ми знищуємо ворога або вживаємо заходи, щоб ДРГ відмовилися від подальших дій і покинули територію", — говорить Єрін.

Керівник пресцентру каже, військові РФ знову час від часу пробують рухатись акваторією Дніпра. Натомість українські військові спостерігають за ними — і за допомогою технічних засобів, і на спостережних постах. Поки що, додає Єрін, жодна спроба противника не вдалась.

"На Херсонському напрямку росіяни постійно передислокуються. Окремі підрозділи відходять, наприклад, в резерв, інші виходять на першу лінію оборони. Разом з тим вони продовжують укріплювати свої позиції. Тому основна їх діяльність — підготовка до оборони", — розповів Євген Єрін.

Що відомо

  • 5 січня зранку російські військові обстріляли Чорнобаївку та Комишани на Херсонщині. Внаслідок обстрілів пошкоджені будинки, автомобілі, сільськогосподарські приміщення, лінії електропередач та газопровід. Четверо поранених.
  • Російські окупанти за добу, 4 січня, 41 раз обстріляли територію Херсонщини з артилерії, РСЗВ, мінометів та танків. Армія РФ також обстріляла село Веселе, поранення отримав 17-річний хлопець.
  • Задача Сил оборони заподіяти максимальної шкоди російській армії для того, щоб коли прийде час йти в наступ, зробити це з найменшими втратами й жертвами. Про це в ефірі загальнонаціонального марафону заявив керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євгеній Єрін.

Читайте також

316 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок