У тролейбусах в Чернівцях з 1 жовтня валідатори не видаватимуть чеки про оплату: яка причина

У тролейбусах в Чернівцях з 1 жовтня валідатори не видаватимуть чеки про оплату: яка причина

У тролейбусах в Чернівцях з 1 жовтня валідатори не видаватимуть чеки про оплату: яка причина
Валідатор для безготівкової оплати. Facebook / КП "Чернівецьке тролейбусне управління"

З 1 жовтня валідатори у тролейбусах Чернівців не видаватимуть друковані чеки після сплати за проїзд. Контролери отримуватимуть дані про оплату з банківських карток пасажирів через термінал.

Про це йдеться у повідомленні тролейбусного управління у Facebook.

У повідомленні йдеться, що потреби в друкованих квитках з валідаторів більше немає. Після прикладання картки валідатор видасть звуковий та світловий сигнал, який підтверджує оплату. Для перевірки контролери матимуть термінали, які зчитуватимуть з банківської картки пасажира інформацію про три останні оплати.

Читайте також: У Чернівцях планують перехід на електронний квиток: скоротять 95 кондукторів

Раніше в інтерв'ю Суспільному заступник міського голови Ігор Крохмаль розповів, що Чернівці планують відмовитися від оплати готівкою в тролейбусах та комунальних автобусах. Також у Чернівцях планують запровадити електронний квиток до кінця 2022 року. Для цього замовили транспортні картки та 90 валідаторів.

Що відомо

  • У Чернівцях виконком міськради підвищив вартість проїзду в тролейбусах вдвічі — до 10 гривень. Тариф почне діяти з 1 жовтня. Учні їздитимуть безкоштовно, студенти сплачуватимуть 5 гривень.
  • Раніше у коментарі Суспільному виконувач обов'язків начальника тролейбусного управління Петро Лисак повідомив, що основними причинами зміни тарифу є зростання вартості електроенергії та витрат на зарплату для працівників.

Читайте Суспільне Чернівці в Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок