Повітряна атака у Тернополі: що відомо

Повітряна атака у Тернополі: що відомо

Повітряна атака у Тернополі: що відомо
. Суспільне Тернопіль

Вчора, 3 квітня, у Тернополі відбулася повітряна атака. Про це під час брифінгу повідомив голова обласної військової адміністрації Володимир Труш. Ситуацію він прокоментував так: “На тридцять дев'ятий день війни вперше відбулася повітряна атака об'єкту критичної інфраструктури Тернополя. На місці працюють рятувальники і поліцейські. Травмованих немає. Було вжито превентивні заходи. Об'єкт зараз непридатний для використання”.

"Правоохоронці бачили дрон, але не вдалося зробити фото чи відеофіксацію. Якщо бачите дрони – одразу повідомляйте на лінію 102. Щодо об’єкта інфраструктури – іде оцінка пошкоджень, зараз проводимо слідчо-оперативні дії, документуємо факт російської агресії. Поліція працює у посиленому режимі”, – сказав Олександр Богомол.

Володимир Труш звернувся до громадян з проханням не поширювати жодної інформації про пошкоджений об'єкт.

"Не інформуйте ні про що, бо ви допоможете ворогу. На запитання: що і куди прилетіло – не відповідайте. Якщо чуєте сигнал тривоги – негайно переходьте в укриття. Довіряйте лише інформації з офіційних джерел", – сказав Володимир Труш.

У пресслужбі обласної військової адміністрації повідомили, що кіберполіція намагається зламати програму ворога, яка почала діяти.

“Запрацювала програма, за допомогою якої ворог отримує інформацію від людей на наших територіях. Інколи таку інформацію завантажують діти, тому прохання до батьків – стежити за активністю дітей у мережі. Наразі кіберполіція працює над деактивацією цієї програми”, – йдеться у повідомленні пресслужби ОВА.

Читайте також

На початок