22-й день війни: заступник начальника ОВА Решетілов розповів про ситуацію на Миколаївщині

22-й день війни: заступник начальника ОВА Решетілов розповів про ситуацію на Миколаївщині

22-й день війни: заступник начальника ОВА Решетілов розповів про ситуацію на Миколаївщині
. З вільних джерел

Збройні сили України відтіснили ворога від меж міста Миколаєва, але на території області продовжуються бої. На території певних населених пунктів спостерігається скупчення російської техніки. Також існує загроза обстрілу Миколаєва артилерією.

Про це під час брифінгу повідомив перший заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Георгій Решетілов.

Про окупаційні війська Російської Федерації на території Миколаївщини

За словами Георгія Решетілова, системи залпового вогню дозволяють ЗС РФ продовжувати бомбити Миколаїв і мирне населення.

"На нашу радість доба минула більш-менш спокійно саме в місті Миколаєві, але звертаю увагу, що це умовний спокій, тому що ворог дістає своєю зброєю до міста Миколаєва. Умовний спокій зараз лише для міста Миколаєва, бо на території області тривають активні бої", — розповів Георгій Решетілов.

Про інфраструктуру в області

Відновлення критичної інфраструктури в області залишається проблемним у зв’язку з наявністю російської техніки та особового складу у населених пунктах Миколаївської області. Через це цивільне населення деяких населених пунктів залишається без електроенергії, газу та іноді і без води.

"На жаль, це дуже складна ситуація для тих мешканців, які потрапили в таку скруту. Ми намагаємося допомогти в цій ситуації. Є певні обмеження від військових. Тому що ці населені пункти перебувають на лінії розмежування, де тривають бої", — розповів Георгій Решетілов.

Про постачання медикаментів та продуктів

За словами Решетілова, ЗС РФ не допускають вивезення цивільних мешканців, а також не дозволяють постачання їжі та питної води.

"Ми намагаємося передати через військових певну допомогу харчами, водою. І як тільки з’являється можливість, дістатися до місць, де відбувалися тяжкі бої, забрати людей, які потребують переміщення", — розповів Георгій Решетілов.

З його слів, 16 березня вдалося вивезти 150 людей з Шевченкового, Котлярево, Луча та Українки.

Про ситуацію на дорогах в області

За словами Георгія Решетілова, єдина відносно безпечна дорога з Миколаєва залишається у напрямку Одеси. Також під контролем Збройних сил України залишається напрямок на Київ через Нову Одесу у Вознесенськ, Южноукраїнськ.

"Поблизу Кіровоградської траси продовжується переміщення військової техніки, недалеко від траси, тому той шлях не можна назвати безпечним. Так само в бік Снігурівки не є безпечною дорога і цивільним не можна туди їхати", — сказав Георгій Решетілов.

Про евакуацію

В області евакуація зараз не відбувається, сказав Георгій Решетілов. Проте існує необхідність виїзду окремих мешканців, які мають бажання виїхати.

"Міська та обласна адміністрації, органи місцевого самоврядування, волонтери активно сприяють. Возять в Одесу, там створили Хаб. Там є залізниця і вони можуть виїхати в різні регіони країни, а також за кордон. Безкоштовно. У місті Миколаєві про евакуацію мова не йде", — сказав Георгій Решетілов.

Читайте Суспільне Миколаїв у Telegram, Viber та Instagram.

На початок