"Нас ніхто не чує": лікарня Лозової переповнена пацієнтами з COVID, везуть з Харкова

"Нас ніхто не чує": лікарня Лозової переповнена пацієнтами з COVID, везуть з Харкова

"Нас ніхто не чує": лікарня Лозової переповнена пацієнтами з COVID, везуть з Харкова
. Суспільне Харків

Лозівська міська лікарня на 100% заповнена хворими на COVID. До медзакладу привозять пацієнтів з районів області та Харкова. У медзакладі кажуть: не можуть додавати місця безкінечно.

Про ситуацію в опорному закладі Лозівської громади, яка з 29 березня перейшла до "червоної" зони COVID, Суспільному розповів заступник директора Лозівського територіального медобʼєднання Олександр Іваненко.

"Немає зараз вільних місць. Без жодного попередження в суботу поступили четверо людей, з суботи на неділю ще троє, вчора троє людей і сьогодні вранці дві людини. З Водолаги, з Пісочина, з Харкова. Куди ми не дзвонили, не зверталися, нас ніхто не чує, що ми не можемо приймати", — сказав Іваненко.

За його словами, усі 175 місць, в тому числі сім реанімаційних, на ранок 29 березня зайняті.

"Харків — багатомільйонний, не може вирішити це питання. У нас тут одна лікарня на кілька районів... У нас ні персоналу, ні ліжок, ми не можемо розширятися нескінченно", — сказав він.

"Поки ми на межі, ми третій день подаємо у Харків, що у нас місць вільних немає. Ми на ручному управлінні", — зазначив заступник директора Лозівського ТМО.

У Лозовій зростає захворюваність, сказав Суспільному перший заступник Лозівського міського голови Олександр Жидков.

"У нас відбулося зростання... За останній тиждень це 131 випадок. До нас надходять хворі з інших районів. З Вовчанська привозили, з Харківського району", — говорить Жидков.

За даними обласного лабцентру, з початку карантину у Лозівському районі зареєстрували 2310 випадків COVID.

Ситуацію з COVID в регіоні у Харківській облдержадміністрації обіцяють прокоментувати о 15:30 29 березня.

Що відомо

  • На території Лозівської територіальної громади з 29 березня ввели обмеження "червоної" зони епіднебезпеки.
  • За даними Лозівської міськради, за минулий рік від коронавірусної інфекції померли 48 людей в громаді, менше ніж за три місяці 2021 року вже 24.
На початок