Міські опорні лікарні Харкова шукають медиків для роботи з хворими на COVID

Міські опорні лікарні Харкова шукають медиків для роботи з хворими на COVID

Уточнено
Міські опорні лікарні Харкова шукають медиків для роботи з хворими на COVID
. Суспільне Харків

Через збільшення кількості хворих Харкову необхідні медики для формування додаткових бригад в опорні міські лікарні.

Усього у міських лікарнях працює 36 медичних бригад, навантаження на одну бригаду нині у півтора-два рази вище норми, розповіла Суспільному заступниця міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

Додаткові медичні бригади планують сформувати в усіх опорних міських медзакладах — 13, 17, 18, 25 лікарнях.

"Хоча б по чотири бригади у кожну лікарню. Чотири бригади — це 63 людини. І помножити на чотири лікарні. Це 240-250 медиків", — сказала заступниця міського голови.

За її словами, першочергово опорні лікарні потребують анестезіологів. Також шукають кардіологів, терапевтів, неврологів, медичних сестер та молодших медичних сестер.

До роботи запрошують наукових працівників та студентів медичного факультету старших курсів.

Директор Департаменту охорони здоров'я Харківської міської ради Юрій Сороколат наводить іншу цифру. За його словами, до кожної бригади входить шість-вісім медиків — усього необхідно близько 130.

"Потрібна міцна чоловіча рука"

В одній з опорних міських лікарень №17 сформовані три відділення, на 100% укомплектовані медперсоналом, розповів Суспільному головний лікар медзакладу Дмитро Черепов.

"Проблеми з нестачею лікарів, медсестер немає. Я б зі задоволенням зустрів волонтерів — хлопців, які б могли фізично допомагати медичним бригадам. Це не обов'язково мають бути медики. Це можуть бути хто завгодно, але мені потрібна міцна чоловіча рука", — сказав головний лікар.

Потреба у залученні додаткових сил виникне при формуванні бригад, необхідних для відкриття ще 60 ліжок.

"У нас ще є в планах додатково відкривати ліжка. На сьогоднішній день я поки не розумію, де мені взяти ще фахівців, а у коронавірусної хвороби є певні допущення, хто саме має працювати з коронавірусними хворими", — говорить Черепов.

"На 60 ліжок формуються чотири медичні бригади, до складу яких входить три лікарі, дев'ять медичних сестер і молодший медичний персонал. І таких бригад має бути чотири для цілодобової зайнятості персоналу", — уточнив головний лікар.

На ранок 23 березня 17 лікарня переповнена.

"На сьогоднішній день у нашій лікарні розгорнуто 180 ліжок, у тому числі і реанімаційні для лікування коронавірусної хвороби. Заповненість на ранок велика. Більш ніж 100%. На вчора на вечір було близько 240 хворих", — сказав Черепов.

Директор Департаменту охорони здоров'я Харківської міської ради Юрій Сороколат наводить іншу цифру. За його словами, до кожної бригади входить шість-вісім медиків.

Що відомо

  • Харківська область перейшла до "помаранчевої" зони COVID-19 — МОЗ.
  • За добу на Харківщині зареєстрували майже 850 випадків COVID-19.

На початок