У мерії Харкова пояснили, чому не розпочалася вакцинація міських лікарів

У мерії Харкова пояснили, чому не розпочалася вакцинація міських лікарів

У мерії Харкова пояснили, чому не розпочалася вакцинація міських лікарів
. Фото ілюстративне

Бригада, яка робитиме щеплення від коронавірусу лікарям харківських міських лікарень, ще не повернулася з навчання.

Про це Суспільному 2 березня повідомила заступниця міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

"На навчання в Київ їздила бригада обласної інфекційної лікарні. Наша бригада в Києві —завтра і післязавтра. Коли повернеться наша бригада, ми зберемо всіх медичних працівників, які будуть працювати з вакциною, бригада передасть їм свої знання", — сказала Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, для початку вакцинації місто замовило для лікарів пів тисячі доз.

"Ми замовили 500 доз для першої вакцинації. Чекаємо, поки отримаємо інформацію про те, де їх брати, як їх брати і коли їх брати — нам потрібен нормативний документ від обласного департаменту охорони здоров'я і методичні рекомендації з використання цієї вакцини, інструкція на цю вакцину і таке інше. Поки що в нас нічого немає", — відповіла чиновниця.

Попередньо погодилися на вакцинацію близько 500 харківських медиків, яких мають вакцинувати першими. Однією з причин відмов стали безпідставні політичні заяви, вважає заступниця мера.

"Був список на 930 людей. Потім, коли почалася божевільна кампанія по телеканалах про цю вакцину, виступи політиків, зробили знов з цього політичну іграшку, в нас залишилося трошки більше половини від цього списку. Поки що так. А коли отримаємо вакцину — побачимо", — повідомила Світлана Горбунова-Рубан.

Що відомо

  • 25 лютого Харківщина отримала першу партію вакцини проти COVID. Першою вакцину у Харкові отримала 36-річна інфекціоністка, виконувачка обов'язки. завідувача лікувально-діагностичним відділенням Дилара Гарбуз.
  • 2 березня вакцинувався директор обласної інфекційної лікарні Павло Нартов.
  • Загалом у Харкові вакцинації підлягають близько 14 тисяч медиків.
На початок