На Житомирщині взяли під варту адвоката з Рівного, якого підозрюють у шахрайських оборудках з землею на мільйони гривень

На Житомирщині взяли під варту адвоката з Рівного, якого підозрюють у шахрайських оборудках з землею на мільйони гривень

Адвокат, Рівне, Житомирщина
Адвоката із Рівного, якого підозрюють у шахрайстві із земельними ділянками. Фото: Житомирська обласна прокуратура

10 травня за результатом розгляду апеляційної скарги Коростенської окружної прокуратури адвоката з Рівного, якого підозрюють у шахрайських оборудках з землею на мільйони гривень, взяли під варту.

Про це Суспільному розповіла речниця Житомирської обласної прокуратури Тетяна Гоша.

За її словами, після того як на початку квітня адвокату суд призначив підозрюваному адвокату 908 тисяч гривень застави, він мав сплатити її упродовж 5 днів. Оскільки цього не сталося, окружна прокуратура звернулася з клопотанням про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою.

"Попри це клопотання, суд першої інстанції постановив ухвалу про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. З огляду на тяжкість скоєного злочину та масштаб заподіяної шкоди, окружна прокуратура наполягла на обранні підозрюваному суворішого запобіжного заходу – тримання під вартою. Суд вищої інстанції підтримав позицію прокуратури", — розповіла Тетяна Гоша.

Раніше Суспільне писало, що адвоката із міста Рівне підозрюють у шахрайській схемі заволодіння правом користування землею вартістю понад 12 мільйонів гривень. Внаслідок цього Малинська територіальна громада та майже 50 спадкоємців позбулися права законного користування належними їм земельними ділянками. В лютому 2024 року адвокату оголосили про підозру.

На початку квітня 2024 року Житомирська обласна прокуратура домоглася в апеляції призначення застави підозрюваному на суму понад 908 тисяч гривень.

Також співробітники СБУ задокументували причетність до незаконних оборудок із землями Малинської територіальної громади начальника відділу надання адмінпослуг однієї з сільрад Житомирщини, якому оголосили про підозру.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок