Куртєв просить президента створити військову адміністрацію та заявив про спробу політичного перевороту в Запоріжжі

Куртєв просить президента створити військову адміністрацію та заявив про спробу політичного перевороту в Запоріжжі

Куртєв заявив про спробу Федорова "здійснити в місті політичний переворот"
Анатолій Куртєв у сесійній залі. Фото: Telegram/Анатолій Куртєв

Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв звернувся до президента України Володимира Зеленського з пропозицією щодо утворення міської військової адміністрації Запорізької області. Він також заявив про тиск голови Запорізької обласної військової адміністрації (ЗОВА) Івана Федорова на органи місцевого самоврядування та спробу "здійснити в місті політичний переворот".

Відповідну заяву Анатолій Куртєв оприлюднив на своєму Telegram-каналі сьогодні, 24 квітня.

Так, посадовець нагадав, що з вересня 2021 року, він обіймає посаду виконувача обов'язків міського голови Запоріжжя.

Тоді, повідомив Анатолій Куртєв партія "Слуга Народу" згуртувала навколо себе депутатську більшість (окрім нині заборонених) і тим самим забезпечила безперебійне функціонування життєдіяльності міста.

"Від початку повномасштабного вторгнення жоден із депутатів нашої фракції (фракції партії "Слуга Народу" - ред.) не залишив прифронтове Запоріжжя... і продовжив працювати, забезпечуючи разом з депутатською більшістю підтримку військових, прийом тисяч переселенців, обороноздатність міста, співпрацю з міжнародними донорами, захист критичної інфраструктури тощо", — йдеться у заяві.

У заяві секретаря міської ради йдеться про те, що нині ситуація в депутатському корпусі міської ради кардинально змінилася.

За його словами, зміна ситуації пов'язана з маніпуляціями чинного очільника ЗОВА Івана Федорова:

"Який (йдеться про Івана Федорова — ред.) прагне одноосібно захопити владу в місті та з цією метою здійснює тиск на депутатів Запорізької міської ради, кулуарно збирає підписи із заборонених проросійських партій, вдається до підкупу та тисне на органи місцевого самоврядування так, щоб коаліція більшості у міській раді Запоріжжя складалася саме з партії Шарія, ОПЗЖ, підконтрольної Медведчуку, та сателіта ПП Оппоблок «Єднання», підконтрольного проросійському Новінському".

Анатолій Куртєв наголошує, що звинувачення Івана Федорова щодо його причетності до протиправних дій на посаді секретаря Запорізької міської ради безпідставні.

"З усією відповідальністю повідомляю, що заяви Федорова не відповідають дійсності, а тому я завжди готовий до будь-яких перевірок та до співпраці з правоохоронними органами"
Анатолій Куртєвсекретар Запорізької міської ради

Також посадовець підкреслив, що депутати міської фракції партії "Слуга Народу" висловили недовіру колишній голові фракції Регіні Харченко.

"Наразі Харченко більшістю голосів депутатів фракції відкликано з посади Голови Фракції.

Тож, Анатолій Куртєв звернувся до президента України з наступним:

"Прошу Вас розглянути пропозицію щодо утворення Запорізької міської військової адміністрації Запорізької області. Таким чином залишити Запоріжжя підконтрольним України та не допустити того, щоб проросійські сили досягли свої мети і диктували у місті російські наративи".

Що відомо про Анатолія Куртєва

  • 29 вересня під час позачергової сесії депутати Запорізької міської ради проголосували за відставку міського голови Володимира Буряка у відповідь на його власну заяву про складання повноважень. Т.в.о. міського голови призначили секретаря міськради Анатолія Куртєва;
  • 23 квітня 2021 року тодішній міський голова Володимир Буряк запропонував на посаду секретаря міської ради депутата від фракції "Слуга народу" Анатолія Куртєва.

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок