Маргарита Трипольська достроково склала повноваження депутата Запорізької обласної ради

Маргарита Трипольська достроково склала повноваження депутата Запорізької обласної ради

Маргарита Трипольська достроково склала повноваження депутата Запорізької облради
Запорізька обласна рада, ілюстративне. Фото: Запорізька обласна рада

Депутатка восьмого скликання Запорізької обласної ради (ЗОР) від партії "Слуга народу" Маргарита Трипольська достроково склала свої повноваження у зв'язку з особистою заявою.

Про це сьогодні, 22 квітня, повідомили в пресслужбі Запорізької облради.

Так, у повідомленні зазначається, що Маргариту Трипольську позбавили депутатського мандату на підставі п. 2 ч. 2 статті 5 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад" та з урахуванням передачі повноважень облради до Запорізької ОВА, начальником обласної військової адміністрації Іваном Федоровим було підписане відповідне розпорядження.

У разі дострокового припинення повноважень депутата, за рішенням відповідної територіальної виборчої комісії депутатом визнається наступний за черговістю кандидат у депутати у відповідному територіальному або єдиному виборчому списку від цієї місцевої організації політичної партії.

Відповідні документи будуть направлені до Запорізького обласного тервиборчкому.

Що відомо про Маргариту Трипольську

Трипольська Маргарита — позапартійна депутатка від фракції "Слуга народу". Має юридичну освіту, з 2011 по 2017 рік працювала адвокаткою, з 2020 — обіймає посаду доцентки кафедри загальноправових та політичних наук Національного університету "Запорізька політехніка". Окрім цього, Маргарита з початку повномасштабного вторгнення отримала посаду польової спеціалістки з протидії гендерно зумовленого насильства Фонду ООН у галузі народонаселення.

Маргарита Трипольска достроково склала повноваження депутата Запорізької обласної ради
Сторінка Трипольської Маргарити на сайті Запорізької облради. Фото: скриншот з сайту Запорізької обласної ради

Раніше Суспільне повідомляло, що дві депутатки Запорізької обласної ради виявили бажання достроково скласти свої повноваження. Зокрема мова йде про Трипольську Маргариту з фракції "Слуга народу".

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок