Такої спеки не було 50 років: у Запоріжжі зафіксували новий температурний рекорд

Такої спеки не було 50 років: у Запоріжжі зафіксували новий температурний рекорд

У Запоріжжі встановлено новий температурний рекорд: якою буде погода до кінця квітня
Цвітіння магнолії у центральному парку у Запоріжжі. Фото: Суспільне Запоріжжя

10 квітня у Запоріжжі зафіксували рекорд максимальної температури повітря – він перевищив показники 1972 року.

Про це сьогодні Суспільному повідомила завідувачка сектору метеорологічних прогнозів Запорізького обласного центру з гідрометеорології Інна Лазарок.

Зазначається, що вдень повітря прогрівалось до 25,8° тепла, що перевищило абсолютні добові температурні максимуми у ці дні у 1972 24,7 °за Цельсієм.

Надалі, 12 квітня, очікується поступове зниження температури повітря.

"До нас прийде холодний фронт. Можливо місцями невеликі опади у вигляді дощу і місцями можливі грози. Вже з 13 квітня десь, в нас буде похолодання до 20 градусів. 18-20 градусів очікуємо. Надалі без опадів, тільки в нас вітер буде північний, північно-західний в межах 5-10 м/с. Вночі температура буде десь 8-13 градусів, ну, така, доволі комфортна", – зазначила Інна Лазарок.

До кінця квітня за прогнозами Запорізького обласного центру з гідрометеорології очікують коливання температур у межах 17-20°

Раніше Суспільне повідомляло, що 29 та 31 березня у Запоріжжі зафіксували рекорд максимальної температури повітря – він перевищив показники 1972 та 2022 року. Вдень повітря прогрівалось до 22,3° та 24,5° тепла.

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок