Зареєстрували петицію про присвоєння звання Героя України загиблому військовому з Тернопільщини

Зареєстрували петицію про присвоєння звання Героя України загиблому військовому з Тернопільщини

Зареєстрували петицію про присвоєння звання Героя України загиблому військовому з Тернопільщини
Андрій Олекшій. Фото: Тетяна Вербицька

На офіційному інтернет-представництві президента України у розділі електронні петиції зареєстрували звернення про надання звання Героя України посмертно військовому з Тернопільщини Андрію Олекшію. Авторка петиції Світлана Матвійків. Про це Суспільному повідомила родичка Тетяна Вербицька.

Андрій народився 04 грудня 1982 року, в селі Криве Козівського району Тернопільської області. У 2001 році вступив до лав ЗСУ для проходження строкової служби. Командував взводом, отримав звання старшого сержанта.

Андрій служив у 24-й окремій механізованій бригаді імені короля Данила.

"Увесь свій життєвий шлях був світлим, добрим і чесним, справжнім громадянином та патріотом України, завжди готовим прийти на допомогу рідним та друзям, які його любили та поважали. У цивільному житті Андрій також виділявся своїми талантами, був прекрасним майстром по дереву. Доброта і чуйність, які були притаманні Андрію, стали фундаментом у створенні міцної сім’ї, яка приносила йому відчуття радості й щастя. Він був батьком трьох дітей. Андрій опікувався і любив усіх своїх рідних, а також цінував справжню дружбу, тому друзів, які його любили й поважали, у нього було багато", — йдеться у повідомленні.

З 2 березня 2022 року він був у лавах Збройних Сил України.

"Був на Херсонському та Бахмутському напрямках. Його призначили тимчасовим виконувачем обов’язків командира 5 роти, надали звання головного сержанта. Підрозділ Андрія тоді знаходився під Курдюмівкою та Кліщіївкою. А коли підрозділ перемістився на Горлівський напрямок, головний сержант Олекшій отримав у командування окремий кулеметний взвод", — повідомили на сайті.

Загинув військовий 1 липня 2023 року в селі Залізне. Під час артилерійського обстрілу чоловік отримав поранення, яке виявилось несумісне з життям. Чоловіку було 40 років.

Станом на 28 вересня зібрали 1 640 голосів з 25 000 необхідних.

На початок