Чемпіонат Європи з футболу 2024 року
Чемпіонат Європи з футболу 2024 року
"Звинувачувати лише самих себе". Роман Яремчук — про виліт з Євро-2024 та гру збірної України з двома нападниками

"Звинувачувати лише самих себе". Роман Яремчук — про виліт з Євро-2024 та гру збірної України з двома нападниками

Ексклюзивно
Євро-2024 з футболу: Роман Яремчук у матчі збірних України та Бельгії.
Роман Яремчук. REUTERS/Lee Smith

Ексклюзивний коментар форварда для Суспільне Спорт.

Збірна України завершила виступи на чемпіонаті Європи-2024 з футболу нічиєю проти Бельгії — 0:0 у матчі третього туру в Штутгарті.

"Синьо-жовті" мусили перемагати, аби вийти до плей-оф з топ-2 квартету Е. Натомість за нічийного результату розподіл путівок визначила паралельна зустріч Словаччини та Румунії (1:1) — обидві команди пробилися до 1/8 фіналу.

Проти збірної Бельгії тренерський штаб Сергія Реброва випробував нову тактичну схему з двома форвардами — на вістрі вийшла пара Артема Довбика і Романа Яремчука, автора переможного голу проти Словаччини (2:1).

Після гри у ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт Яремчук поділився враженнями від плану збірної на гру та підбив підсумки чемпіонату, акцентувавши на значенні розгромної поразки від румунів (0:3) у першому турі.

  • Про підсумки чемпіонату для збірної України:
"Вважаю, що все вирішилося в першому матчі. Кого звинувачувати? Лише самих себе у першому матчі. Зараз вже пізно щось з'ясовувати, ми вже вилетіли. Важко говорити, емоції".

"[Проти Бельгії] ми гарно відіграли матч проти сильної команди, показали кілька хороших моментів у першому таймі. Дякую команді та тренерському штабу, що хоч порадували фанів кілька днів".

  • Про п'ятьох захисників і двох форвардів у старті на Бельгію:

"Ми грали не за захисної схеми, а в атакувальну, з двома нападниками — вперше за цього тренерського штабу. І взагалі не пам'ятаю, коли востаннє грали так".

"Знали, що в них є проблеми в обороні, але й що атака дуже сильна: Лукаку гарно чіпляється за всі м'ячі, а Де Брейне — підбирає. Залишили на одного футболіста більше позаду та двох попереду — ідея була така. Вважаю, що спрацювала, але десь не забили і не реалізували моменти. Але план, гадаю, вийшов".
  • Як позначилася відсутність Мудрика та Циганкова:

"Говорити пізно вже. Є футболісти голодні, які готуються до кожного матчу. Вийшли гравці, які готові віддати все. На жаль, прикро вилітати з чотирма очками — перша команда, яка так вилетіла. Боляче так вилітати, але не соромно".

  • Про перебіг паралельного матчу Словаччина — Румунія:
"Ми знали, що там нічия, і мені здається, що там досить суперечливий пенальті. Важко сказати. Вони зіграли внічию, ми теж, але їдемо додому".
На початок