Сноубордистка Аннамарі Данча вперше в сезоні пройшла до фінального раунду на етапі Кубка світу: результат українки

Сноубордистка Аннамарі Данча вперше в сезоні пройшла до фінального раунду на етапі Кубка світу: результат українки

Сноубордистка Аннамарі Данча вперше в сезоні пройшла до фінального раунду на етапі Кубка світу: результат українки
. Аннамарі Данча. Фото: Miha Mavatz / FIS

Як виступили українці в паралельному слаломі швейцарського Давоса.

Українські сноубордисти завершили виступи на третьому етапі Кубка світу 2023/24. Змагання з паралельного слалому приймав швейцарський Давос.

Сезон Кубка світу в паралельному слаломі стартував у грудні. В перших двох етапах учасники змагалися в слаломі-гіганті, а найкращий результат серед українців продемонструвала Аннамарі Данча — 17-те місце в італійській Кортіні-д'Ампеццо.

На швейцарський етап, в рамках якого відбулися чоловічі та жіночі змагання, вийшли чотири українські спортсмени. Усі вони стартували у кваліфікації та виборювали путівку до фінальної частини турніру.

Як виступили українці на етапі в Давосі?

  • У чоловічому турнірі найближчим до медальних стартів на виліт був Михайло Харук. У відборі українець подолав два проїзди за 47.69 секунди — 23-й результат.
  • Інший українець у відборі, Олександр Белінський, завершив виступи вже після першого проїзду (26.6 секунди) — 42-ге місце.
  • Поза жіночим фінальним раундом після двох проїздів залишилася Надія Гапатин — 31-й час. Натомість у топ-10 кваліфікацію завершила Аннамарі Данча, чий сумарний час (51.54 секунди) дозволив продовжити виступи у вирішальному раунді.
  • 33-річна українська сноубордистка вперше в сезоні вийшла до очних перегонів на рівні Кубка світу. На італійських етапах із супергіганту Данча завершувала змагання у кваліфікації.

Як виступила Аннамарі Данча у фінальному раунді?

  • В очних перегонах 1/8 фіналу українка отримала суперницею господарку змагань Ладіну Женні. На першому етапі сезону в Карецці швейцарка фінішувала в топ-6.
Сноуборд
Данча проти Женні в 1/8 фіналу. Скріншот з трансляції
  • На проміжній позначці Женні випереджала Данчу на 0.23 секунди. А до фінішу збільшила свій відрив до 0.26 секунди.
  • Аннамарі Данча відтак завершила виступи у фінальній частині. За своїм часом у кваліфікації українка посіла 10-те місце за підсумками етапу в Давосі.
Сноуборд
Скріншот з трансляції

Що означає результат Аннамарі Данчі?

  • Українка пройшла до топ-10 етапу Кубка світу вперше від січня, коли стала шостою в паралельному слаломі австрійського Бад-Гастайна.
  • На рівні Кубка світу Данча вдев'яте завершує етап у топ-10. Найкращий результат українки — п'яте місце гігантського слалому в швейцарському Шкуолі 2020 року.
  • Аннамарі набрала перші 26 очок у заліку паралельного слалому та завершує швейцарський етап на 15-й сходинці загального рейтингу Кубка світу.

Змагання Кубка світу в паралельних дисциплінах поновляться 13 січня етапом з гігантського слалому в швейцарському Шкуолі.

На початок