Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
Стартлист першого чоловічого спринту Кубка світу з біатлону: коли бігтимуть українці

Стартлист першого чоловічого спринту Кубка світу з біатлону: коли бігтимуть українці

Стартлист першого чоловічого спринту Кубка світу з біатлону: коли бігтимуть українці
. Антон Дудченко. Фото: biathlon.com.ua/Dmytro Yevenko

Поза складом на гонку залишився Артем Тищенко.

У шведському Естерсунді триває стартовий етап Кубка світу з біатлону. Змагання продовжаться спринтерською гонкою серед чоловіків у суботу, 2 грудня (початок — о 15:45 за київським часом).

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Кубка світу з біатлону. Дивіться наживо усі гонки сезону на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного.

Згідно з національною квотою, Україна могла заявити на гонку п'ятьох біатлоністів. З шести спортсменів поза спринтом залишився лише Артем Тищенко — єдиний українець у заліковій зоні індивідуальної гонки в неділю, 26 листопада.

У першій стартовій групі бігтимуть Антон Дудченко та Артем Прима. До другої та третьої груп потрапили Тарас Лесюк і Богдан Цимбал відповідно. Останнім з українців на дистанцію вийде Денис Насико.

Стартлист чоловічого спринту Кубка світу в Естерсунді

  • 23. Антон Дудченко
  • 33. Артем Прима
  • 41. Тарас Лесюк
  • 67. Богдан Цимбал
  • 98. Денис Насико

Гонку відкриватиме німецький біатлоніст Юстус Штрелоу. У першій групі бігтиме чинний володар Великого кришталевого глобуса Йоганнес Бьо (26-й номер), а також його партнери по збірній Норвегії Ветле Шостад Крістіансен (12) і Штурла Легрейд (24). Крім них, бігтимуть у першій групі німець Роман Реєс (3), француз Кантен Фійон-Майє (7) і швед Мартін Понсілуома (9).

Повний стартлист спринту суботи, 2 грудня, доступний за посиланням на офіційному сайті IBU. 60 найкращих спортсменів за підсумками спринту пройдуть до останнього особистого старту етапу — чоловічої гонки переслідування в неділю, 3 грудня.

За підсумками спринту в збірній України визначатимуть, хто залишиться в складі основної команди на другий етап у Гохфільцені. До змагань в Австрії після травми має повернутися Дмитро Підручний.

Розклад першого етапу Кубка світу (Естерсунд, Швеція)

  • 2 грудня. 15:45. Спринт — чоловіки
  • 3 грудня. 15:00. Гонка переслідування — жінки
  • 3 грудня. 17:00. Гонка переслідування — чоловіки
На початок