Україна вперше в історії здобула "золото" чемпіонату Європи U20 з пляжного волейболу

Україна вперше в історії здобула "золото" чемпіонату Європи U20 з пляжного волейболу

Україна вперше в історії здобула "золото" чемпіонату Європи U20 з пляжного волейболу
. Confédération Européenne de Volleyball

Хміль і Лазаренко вже вчетверте піднялися на п'єдестал континентальних першостей та зробили це, віддавши лише одну партію за весь турнір.

У турецькому Ізмірі визначилися призерки юнацького чемпіонату Європи U20 з пляжного волейболу. Чергову медаль для України в жіночій сітці приніс дует Ангеліни Хміль та Тетяни Лазаренко, які вже вдруге цього року здобули медаль європейської першості. Після "бронзи" в категорії U22 українки вибороли "золото" серед спортсменок до 20 років.

На шляху до "золотого" фіналу українські спортсменки, які отримали п'ятий номер посіву, здобули три поспіль перемоги в груповому раунді (група E): над Литвою (2:0), Норвегією (2:0) та Угорщиною (2:1). Завдяки цьому Хміль і Лазаренко вийшли напряму до 1/8 фіналу, де впоралися з дуетом зі Швейцарії (2:0).

У чвертьфіналі Ангеліна й Тетяна обіграли третю пару турніру – іспанок Наталію Анн Бінімеліс Ніколау й Кароліну Фернандес да Сілву (2:0), а у півфіналі – естонок Еву Лійзу Куйвонен і Лійзу-Лотту Юрґенсон (2:0).

У фіналі українкам протистояла пара з Латвії – Даніела Константінова та Ліва Ебере, які мали четвертий номер посіву. Хміль і Лазаренко впевнено розпочали матч, здобувши перемогу в першому сеті з рахунком 21:13. У другому перевагу також мали українські гравчині – 21:17, що дозволило їм оформити перемогу в матчі та завоювати "золото".

Таким чином українки вперше здобули титул чемпіонок Європи в цій віковій категорії. До цього вони перемагали лише на Євро U18 у 2020 році. Крім того, це загалом перше "золото" в історії для України на цьому турнірі.

  • Чемпіонат Європи-2022 з пляжного волейболу (U20). Фінал (жінки)

Ангеліна Хміль / Тетяна Лазаренко (Україна) – Даніела Константінова / Ліва Ебере (Латвія) 2:0 (21:13, 21:17)

  • Відео "золотих" і "бронзових" фіналів чемпіонату Європи U20 з пляжного волейболу:

Що відомо

  • 19-річна Ангеліна Хміль та 18-річна Тетяна Лазаренко – українські пляжні волейболістки, які представляють Запорізьку область.
  • Цього року гравчині вдруге поспіль здобули "бронзу" молодіжного Євро U22
  • Торік Хміль і Лазаренко стали призерками чемпіонатів світу U19 ("бронза") і U21 ("золото").
  • Також на рахунку українок – титул чемпіонок Європи-2020 (U18) і "бронза" ЧЄ-2021 (U22).
Читайте також: Одразу три команди представлять Україну на чемпіонаті Європи-2022 з пляжного волейболу: хто в заявці та формат змагань
На початок