З Луцька до Рівного: ветеран долає піший марафон, щоб зібрати гроші для ЗСУ

З Луцька до Рівного: ветеран долає піший марафон, щоб зібрати гроші для ЗСУ

Ексклюзивно

Колишній боєць третьої штурмової бригади Петро Скрипка пішки прийшов з Луцька до Рівного за чотири дні — 74 кілометри. Чоловік організував піший марафон через різні міста України, щоб зібрати гроші на FPV-дрони військовим. Ветеран веде стрім у TikTok, де йому донатять.

Петро Скрипка розповів Суспільному, як тривала його дорога до Рівного та скільки вдалося забрати грошей.

Під час пішого марафону ветерана супроводжує один з його підписників у соцмережах — Роман. Дорогою до Рівного, вони спілкувалися з місцевими жителями та відвідували туристичні місця, розповів Петро:

"Дорога минула швидко і дуже добре. Ми з легкістю її подолали. Це напевно найменша відстань між обласними центрами, яку я проходив. Ми йшли через містечко Клевань, відвідали тунель кохання. Будемо ставити намет, готувати вечерю й відпочивати", — так про свою подорож Петро Скрипка розповів своїм підписникам під час стріму у TikTok.

Петро Скрипка разом Владиславом та Романом у Рівному
Петро Скрипка разом Владиславом та Романом у Рівному. Суспільне Рівне

У 2023 році Петра Скрипку комісували через хворобу — розсіяний склероз. Наразі він допомагає війську як волонтер. Щоб зібрати гроші на FPV-дрони військовим чоловік вирішив організував піший марафон через різні міста України.

"Зібравши суму на 10 дронів, будемо давати кожному підрозділу окремо. Я постійно веду трансляцію в TikTok. Також у нас є Telegram та Facebook канали "Марафон добра Петра Скрипки", — поділився ветеран.

Петро Скрипка разом Владиславом та Романом транслюють марафон у TikTok
Петро Скрипка разом Владиславом та Романом транслюють марафон у TikTok. Суспільне Рівне

Скільки триватиме марафон – Петро Скрипка поки не прогнозує. Ветеран дійшов пішки з Луцька до Рівного за чотири дні.

"Ми стартували з Івано-Франківська. Наш маршрут пролягає через Львів, Луцьк, Рівне, Житомир, Київ, Полтава, Харків, Дніпро. Якщо все у нас вийде, то маємо бажання відвідати Миколаїв, Одесу, Чернівці й повернутись до Франківська", — зазначив Петро Скрипка.

Під час марафону волонтеру вдалося зібрати 150 тисяч гривень.

Петро Скрипка разом Владиславом та Романом
Петро Скрипка разом Владиславом та Романом. Суспільне Рівне

Екскурсію по Рівному для Петра та Романа організував 15-річний Владислав. Він поділився, що слідкує за марафоном ветерана з перших днів:

"Для України це дуже важливо, особливо для наших військових. Я його підтримую, доначу і матеріально допомагаю. Хотів із ним познайомитись, поговорити особисто. Я люблю таких людей, які волонтерять для війська".

Петро Скрипка разом з Владиславом в парку "Хімік"
Петро Скрипка разом з Владиславом в парку "Хімік". Суспільне Рівне

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок