ДБР повернуло державі понад 260 кг незаконно видобутого бурштину на Рівненщині

ДБР повернуло державі понад 260 кг незаконно видобутого бурштину на Рівненщині

На Рівненщині співробітник ДСНС перепродавав бурштин
Затримання фігурантів справи у серпні 2023 року. Фото: прокуратура в області

Державне бюро розслідування повернуло державі понад 260 кг незаконно видобутого бурштину на Рівненщині. Чоловіки, один з яких — співробітник ДСНС області, збували товар великими партіями. У січні 2024 року суд визнав їх винними.

Про це 12 березня повідомила спікерка ДБР Ольга Чиканова.

Про що ця справа

За даними слідства, у серпні 2023 року правоохоронці затримали чоловіків з Сарненського району, серед яких начальник караулу пожежної частини у Дубровиці, коли вони намагалися продати понад 200 кг бурштину за 12 700 доларів. Чоловікам повідомили про підозру у незаконному придбані та збуту бурштину.

"Ділки торгували камінням великими партіями, а за 1 кілограм просили близько 70 доларів. Під час обшуків у них було знайдено ще 62 кг нелегально здобутого бурштину. У ході розслідування ДБР встановило ще двох учасників групи, які допомагали видобувати та збувати каміння", — зазначила спікерка ДБР Ольга Чиканова.

ДБР повернуло державі понад 262 кг бурштину та інше майно, яке вилучили під час слідства.

Що призначив суд

У січні 2024 року Дубровицький районний суд визнав винними чотирьох обвинувачених у незаконному придбанні та збуті бурштину. Також експрацівника ДСНС разом зі спільником визнали винними у незаконному зберіганні та придбанні зброї.

Суд призначив покарання організатору схеми та експрацівнику ДСНС позбавлення волі на п'ять років. Іншим фігурантам справи суд призначив позбавлення волі на чотири роки з іспитовим строком на рік.

Суспільне Рівне в Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок