Рівненський молодіжний театр імені Атталії Гаврюшенко відзначив 55-річчя

Рівненський молодіжний театр імені Атталії Гаврюшенко відзначив 55-річчя

У Рівному до свого 55-річчя народний молодіжний театр імені Атталії Гаврюшенко презентував виставу, яка називається "Ця п'єса почалася вже давно". Для акторки Вікторії Павловської вона стала першим бенефісомБенефіс — театральна вистава або концерт, влаштований в честь одного з виступаючих акторів, дохід з якого повністю або частково призначався для одного або кількох з них, за винятком витрат на виставу. . Гроші, зібрані з квитків, передадуть на потреби ЗСУ.

Режисерка Олена Гордійчук розповіла Суспільному, як заснувався їх театр та про що ця вистава.

Рівненський народний молодіжний театр імені Атталії Гаврюшенко у 2023 році відзначає 55-річчя з дня його заснування. З нагоди цієї події автори презентували для глядачів виставу на сцені Міського палацу культури.

Акторка Вікторія Павловська прийшла в аматорський театр ще студенткою, коли навчалася у Рівненському державному гуманітарному університеті.

"Це — мій перший бенефіс. Це мрія багатьох акторів та актрис — зіграти бенефісну виставу. Я прийшла молодим дівчам, вийшла на сцену і вже 35 років граю. Театр — це живий організм, він постійно розвивається. Цього року ми граємо ювілейний 55-й театральний сезон", — розповіла актриса.

Вікторія Павловська
Фото: Суспільне Рівне

Рівненський народний молодіжний театр
Фото: Суспільне Рівне

Заснувала молодіжний театр актриса обласного драмтеатру Атталія Гаврюшенко у 1968 році. Вона була головною режисеркою до 2013 року, у червні того року жінка померла у віці 86 років.

Спочатку вистави театру проводили в РДГУ, згодом — у палаці культури "Текстильник".

Молодіжний театр 55-річчя молодіжного театру
Вікторія Павловська разом з Атталією Гаврюшенко. Фото: Вікторія Павловська

Виставу "Ця п'єса почалася вже давно" за п'єсою хорватського драматурга Миро Гаврана "Коли помирає актор" поставила нинішня режисерка театру Олена Гордійчук. Жінка розповіла, що цей спектакль — про роботу в театрі, аматорство та життєві негаразди.

"Ми відкрили 55-й театральний сезон, це друга вистава в цьому сезоні. Вона є прем'єрною, бенефісною для нашої актриси Вікторії Павловської. Наш театр створила Атталія Гаврюшенко, вона є нашим режисером і зараз. Коли вона померла, актори її вирішили зберегти театр. Атталія Матвіївна завжди говорила: «Народний театр завжди грає для народу»", — сказала режисерка вистави Олена Гордійчук.

Режисерка Олена Гордійчук
Фото: Суспільне Рівне

Молодіжний театр 55-річчя молодіжного театру
Фото: Суспільне Рівне

Глядачі
Глядачі рівненського драмтеатру. Фото: Суспільне Рівне

Зі слів Вікторії Павловської, після повномасштабного вторгнення всі гроші, які їм вдається зібрати під час вистав, вони передають на потреби Збройних сил України.

Авторка: Ольга Данилишина

Суспільне Рівне в Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок