Півметрові замети, відбуксирування автівок, знеструмлені села: які наслідки снігопаду на Полтавщині

Півметрові замети, відбуксирування автівок, знеструмлені села: які наслідки снігопаду на Полтавщині

Близько п’яти сантиметрів снігу випало протягом доби у Полтаві. У різних частинах області висота снігового покриву сягала до 30 сантиметрів. Через сильні вітри на заході області утворилися замети висотою до пів метра.

Про це розповіла Суспільному начальниця відділу обласного центру з гідрометеорології Олена Панченко.

Висота снігового покриву у Полтавській громаді – приблизно п’ять сантиметрів. Це найнижчий показник у регіоні, говорить начальниця відділу обласного центру з гідрометеорології Олена Панченко. Та частина громадського транспорту не курсувала містом.

Пів метрові замети, відбуксирування автівок, знеструмлені села: які наслідки снігопаду на Полтавщині
Снігопад на Полтавщині. Фото: Суспільне Полтава

"Цей шлях до Огнівки, я людям співчуваю. А в першу міську лікарню їздити до хворого – це взагалі кошмар! Я з тиском (високим – ред.) 45 хвилин стояла чекала на «43-й» (маршрут – ред.). Напилась пігулок і їду, тому що чоловік присмерті", — каже місцева жителька Тетяна Шуригіна.

Наслідки снігопаду на Полтавщині
Наслідки снігопаду на Полтавщині. Фото: пресслужба ГУ ДСНС у Полтавській області

До розчистки снігу задіяли більше 600 комунальників та 13 одиниць техніки, каже секретар міської ради Катерина Ямщикова.

"В пріоритеті у нас спуски й підйоми, території навколо критичної інфраструктури і відрізки надважливих шляхів, наприклад, Київ – Харків.Також працюємо зі сторони маршрутів громадського транспорту міста, звертаємо увагу на ці моменти, щоб КАТП (1628 – ред.) міг ефективно відпрацьовувати і транспорт максимально тримався графіку", — говорить секретар Полтавської міської ради Катерина Ямщикова.

Які наслідки снігопаду на Полтавщині
Снігопад у Полтаві. Фото: Суспільне Полтава

У різних частинах області висота снігового покриву сягала від 15 до 30 сантиметрів. На заході регіону, зокрема, у Лубенському районі, через сильний вітер утворювалися півметрові замети, розповіла Олена Панченко. За словами начальника обласної військової адміністрації Філіпа Проніна, в області станом на ранок 27 листопада без струму були понад 400 населених пунктів.

"В Лубенському районі найскладніша ситуація на дорозі Київ – Харків – Довжанський. Там було найбільше навантаження, але рятувальники справлялися. Було надано допомогу у відбуксируванні 67 автомобілів, яке провели 108 громадян. Для цього залучили 25 одиниць техніки і 58 чоловік особового складу. Нині ускладнень на автошляхах немає", — каже речник рятувальників Полтавщини Віталій Шкаревський.

Півметрові замети, відбуксирування автівок, знеструмлені села: які наслідки снігопаду на Полтавщині
Наслідки снігопаду на Полтавщині. Фото ілюстративне, пресслужба ГУ ДСНС у Полтавській області

Яка погода буде 28 листопада на Полтавщині

"Завтра, 28 листопада буде дуже лагідна, хороша погода, характерна для цього періоду: мінлива хмарність, без опадів, навіть проглядатиметься сонечко. Температура повітря вночі від -5 до -8, при проясненнях -10 градусів морозу. А вже вдень температура повітря почне підвищуватися. На кінець дня на території області вже будуть нульові значення", — каже начальниця відділу обласного центру з гідрометеорології Олена Панченко.

Через снігопад, який розпочався 26 листопада на Полтавщині, рух на дорогах не обмежували.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок