Львів’ян просять їхати у Шевченківський гай громадським транспортом: у чому причина

Львів’ян просять їхати у Шевченківський гай громадським транспортом: у чому причина

Гаївки у Львові
Гаївки у Шевченківському гаю, Львів, 5 травня 2024 року. Суспільне Львів/Ірина Мочульська

6 травня львів’ян просять добиратися до Шевченківського гаю громадським транспортом або приходити пішки. Адже через велику кількість припаркованих автомобілів поблизу скансену — ускладнений рух, зокрема й для автомобілів екстрених служб.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

6 травня на ділянці довкола Музею народної архітектури і побуту у Львові ім.Климентія Шептицького буде працювати більша кількість інспекторів з паркування та екіпажів патрульної поліції.

"Хаотичне паркування створює незручності для проїзду екстрених служб. Відтак, усіх водіїв просять паркувати свої авто у відведених для цього місцях, а неправильно припарковані автомобілі будуть евакуйовувати", – мовиться у повідомленні.

У мерії нагадують, що під час відвідин Шевченківського Гаю залишати автомобілі можна на паркувальних майданчиках на вулиці Чернеча Гора.

"Просимо водіїв приватних транспортних засобів звернути увагу на обмеження паркування: не ставити автомобілі на тротуари та в зоні дії зупинок громадського транспорту", — каже директор міського департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

На Великдень у Львові, в Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького, організували гаївки. Протягом двох днів, 5 та 6 травня, відвідувачів скансену знайомлять із давніми традиціями.

На початок