У Львові діти створювали писанки для поранених військових

У Львові діти створювали писанки для поранених військових

Писанки
Писанки для поранених військових. Пресслужба Львівської міської ради

У Львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій провели майстерклас із писанкарства для дітей військовослужбовців. Вони створювали писанки, щоб подарувати їх пораненим захисникам, які перебувають на лікуванні та реабілітації у Львові.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Дружина військового Іванка привела на майстерклас двох синів — 6-річного Дениса та 9-річного Дмитра. Хлопці хочуть подарувати писанки своєму татові.

"Я сама дуже люблю малювати писанки і дуже хотіла, щоб діти спробувати цю чудо-магію. От менший прийшов і каже: воно так настрій піднімає, так веселить. Він малював вперше і з таким задоволенням. А старший вже двічі мав майстерклас у школі і йому теж дуже подобається це творити. В нас тато військовий і хлопці кажуть, що хочуть і йому такий подарунок зробити", — каже жінка.

На майстерклас прийшов і 11-річний Дмитро. Хлопчик каже, що вперше створював писанки і йому дуже сподобалось.

"Я малював на писанках прапор, такі різні крапочки і символи, щоб воно було гарно. Було цікаво дуже, мені сподобалось", — ділиться Дмитро.

Таку акцію проводять вже втретє. Ці писанки перед Великоднем отримають військові, які зараз лікуються у лікарні святого Луки Першого ТМО Львова.

"Ми для військових робимо такі символічні подарунки – солодощі, речі першої необхідності, а також листівки великодні і писанки. Перші два роки ми передавали писанки на фронт для наших захисників. А цього року вирішили допомогти військовим, які перебувають на лікуванні у Львові, зокрема через те, що багато із них не із Заходу України. І ми хотіли їм у такий спосіб передати наші традиції і допомогти провести ці свята у затишку, незважаючи на те, що вони у лікарні", — розповідає майстриня Андріана Дигдалович.

Загалом до події долучилися 15 дітей військовослужбовців.

На початок