Ветеран зі Львова доставить на фронт генератор для стабпункту

Ветеран зі Львова доставить на фронт генератор для стабпункту

Тарас Буряк і генератор, 24 квітня 2024
Тарас Буряк і генератор, 24 квітня 2024. Суспільне Львів/Ірина Мочульська

Поранений ветеран Петро Буряк доставить генератор для стабілізаційного медичного пункту на східному напрямку. Волонтерством він зайнявся після поранення й реабілітації, аби допомагати побратимам.

Суспільне поспілкувалося з Петром.

У ветерана подвійна ампутація ніг внаслідок підриву на міні у вересні 2022 року. Після протезування Петро сам возить машини й іншу допомогу із-за кордону, а також перевозить усе необхідне на передову.

"Той стабілізаційний пункт – вони мали електрику, мали все, але їх здали. По них прилетів КАБ і вони лишилися без нічого. Там, куди вони переїхали, вони не мають можливості підключитися до електроенергії. Вони звернулися за допомогою, щоб їм допомогли, й то це треба було ще на позавчора. Вони собі стабпункт зробили, завели генератор і рятують хлопців. До нього буде підключене все медичне обладнання", — розповів Петро Буряк.

Генератор на платформі, який передадуть на фронт, 24 квітня 2024
Генератор на платформі, який передадуть на фронт, 24 квітня 2024. Суспільне Львів/Ірина Мочульська

Після запиту від військових Петро звернувся до обласної військової адміністрації. За допомогою благодійників для стабпункту 28 ОМБр імені Лицарів Зимового Походу передають генератор на спеціальній платформі. Він має потужність 64 кіловат і його можна легше перевозити за потреби.

На початок