На Львівщині висадили майже 20 тисяч саджанців енергетичної верби та тополі: для чого це потрібно

На Львівщині висадили майже 20 тисяч саджанців енергетичної верби та тополі: для чого це потрібно

Висадка енергетичної верби та тополі
Висадка енергетичної верби та тополі. Пресслужба Дрогобицької міської ради

Учора, 20 квітня, у Дрогобицькій громаді висадили першу партію саджанців енергетичної верби та тополі на площі 1,5 гектара. Деревину використовуватимуть як біопаливо для котелень.

Як повідомили у пресслужбі Дрогобицької міської ради, майже 20 тисяч саджанців енергетичної верби та тополі висадили у селі Лішня. Ці дерева не потребують особливого догляду, тому для їх вирощування підходять ділянки, які є непридатними для сільськогосподарських культур.

"Вирощування такого виду деревини допоможе привести до ладу земельні площі, які є непридатними до вирощування агрокультур, зменшити надлишкове обводнення земель сільськогосподарського призначення та підвищити насиченість повітря киснем. А перехід на відновлювальне біопаливо дозволить скоротити споживання природного газу у Дрогобицькій громаді", — йдеться у повідомленні.

У міській раді Дрогобича зазначають, що в перспективі виробництво тріски з енергетичних культур дозволить зменшити тариф на теплопостачання для мешканців. Тому проєкт планують розширювати, щоб досягнути максимальної енергетичної незалежності в громаді.

На початок