Яна Степаненко повернулася до Львова після Бостонського марафону

Яна Степаненко повернулася до Львова після Бостонського марафону

До Львова повернулася 13-річна Яна Степаненко, яка взяла участь у Бостонському марафоні та пробігла 5 кілометрів на протезах. Завдяки цьому їй вдалося зібрати 615 тисяч гривень на протез 30-річному захиснику Олександру Рясному.

Яна Степаненко розповіла про свої враження від забігу.

"Пробігла, дуже класно, мені дуже сподобалося. Тяжко було вже під кінець, коли залишався кілометр, то почали боліти ноги, відчувала таку тяжкість, але все одно я добігла до фінішу. Я сама не очікувала, що я пробіжу ці 5 кілометрів, готувалася максимум на 2, 3, але я пробігла всі 5. Це, напевно, підтримка людей і моєї сім’ї", — ділиться дівчинка.

Яну Степаненко зустрічають у Львові після Бостонського марафону
Яну Степаненко зустрічають у Львові після Бостонського марафону. Пресслужба Першого ТМО Львова

Увесь цей час Яну підтримували її найрідніші люди – мама та брат.

"Я увесь ранок намагалася їй сказати, що все буде окей, скільки б ти не пробігла – 500 метрів, кілометр, півтора – це твоя перемога. Для неї це багато значило. Але вона така, що не здалася, добігла всі 5", — каже мама Яни Наталія Степаненко.

Яна Степаненко повернулася до Львова після Бостонського марафону
Яну Степаненко зустрічають у Львові після Бостонського марафону, 18 квітня 2024. Суспільне Львів/Єлісавета Сілаєва

Одна з тренерів дівчинки Анастасія Матійок розповідає, марафону передували регулярні тренування — по чотири рази на тиждень.

"Найскладніше — це було почати бігти, бо Яна вчилась ходити спочатку на цих протезах, бо вони досить специфічні, а потім ми вже потрошки-потрошки почали бігати. Загалом нічого складного не було, бо вона вмотивована дівчинка, мала ціль і сміливо йшла, тому все вдалося", — говорить Анастасія Матійок.

Яна подолала п'ять кілометрів на протезах за одну годину. Каже, могла б і швидше, проте чимало часу приділила іншим людям, які хотіли зробити фото.

Зараз дівчинка готується до напівмарафону, який відбудеться у Львові 12 травня. Планує пробігти дистанцію зі своїм братом Ярославом.

Що відомо

На початок