Мешканців Львівщини закликають економити електроенергію, аби уникнути погодинних відключень

Мешканців Львівщини закликають економити електроенергію, аби уникнути погодинних відключень

Електроенергія
Увімкнене світло у будинку в Львові. Суспільне Львів

На Львівщині мешканців закликають зменшити споживання електроенергії у пікові години — з 19:00 до 22:00. Це необхідно, аби не довелось запроваджувати аварійні та погодинні відключення світла.

Як повідомили у пресслужбі Львівської ОВА, після серії ракетних ударів РФ по енергооб'єктам країни системі важко втримувати баланс між виробництвом та споживанням електроенергії. Тому мешканців закликають зменшити споживання у пікові години.

"Щоб не довелося застосовувати погодинні відключення, не вмикайте енергоємні електроприлади з 19:00 до 22:00. Обмежте одночасне увімкнення таких приладів. Також вимкніть з розеток усі прилади, якими не користуєтесь, а для освітлення застосовуйте енергозберігальні лампи, – каже перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

Зокрема, мова йде про кондиціонер, електрочайник, порохотяг, бойлер, обігрівач, праску, пральну машинку, мікрохвильовку та електропіч.

"Про аварійні відключення електроенергії у Львівській області наразі не йдеться, енергетики роблять все, що можуть, щоб до цього і не дійшло, але кожен та кожна з нас також має допомогти енергосистемі", – додає Андрій Годик.

За даними "Львівобленерго", сьогодні, 18 квітня, з 18:00 до 22:00, через дефіцит в енергосистемі для бізнесу та промисловості застосують графіки обмеження потужності. Ці заходи не торкнуться об’єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу, а також побутових споживачів.

Останні масовані обстріли України

22 березня Росія почала новий етап масованих обстрілів української енергетики. Тоді окупанти випустили 88 ракет і 63 "шахедів", що стало найбільшою атакою на енергосистему за час війни. Зокрема росіяни вдарили по ДніпроГЕС.

Уночі 29 березня Росія здійснила комбіновану атаку по території України із застосуванням ударних дронів і ракет. У Повітряних силах ЗСУ вказали, що було знищено 26 ракет різних типів та 58 "шахедів".

Вранці 11 квітня РФ випустила понад 40 ракет та ще близько 40 дронів по об’єктах критичної інфраструктури Харкова та області, по Київській, Запорізькій, Одеській та Львівській областях.

У компанії ДТЕК оголосили про серйозні пошкодження обладнання внаслідок удару РФ по двох теплоелектростанція в Україні. Енергетики ліквідовували наслідки та відновлювали роботу обладнання.

Згодом у "Центренерго" уточнили, що внаслідок обстрілу російськими окупантами повністю знищено Трипільську ТЕС. На місці виникла масштабна пожежа. Повідомлялося, що втрачено 100% генерації енергії.

На початок