Українську академію друкарства приєднають до Львівської політехніки

Українську академію друкарства приєднають до Львівської політехніки

Уточнено
Львівська політехніка
НУ "Львівська політехніка". Суспільне Львів

Українську академію друкарства приєднають до Національного університету "Львівська політехніка". У політехніці створять інститут на базі УАД. Таке рішення ухвалив уряд 2 квітня в межах модернізації мережі закладів вищої освіти.

Про це повідомив на Facebook-сторінці міністр освіти та науки України Оксен Лісовий.

"Українську академію друкарства приєднають до Національного університету "Львівська політехніка". На базі другого буде сформовано окремий інститут із назвою — УАД, у якому буде продовжено освітню і наукову діяльність академії, а її непрофільні програми будуть гармонізовані зі схожими програмами в Львівській політехніці", — каже Оксен Лісовий.

Спершу в дописі міністра йшлося про створення факультету УАД, згодом інформація була уточнена.

За словами Оксена Лісового, студенти, які вже розпочали навчання в Українській академії друкарства, продовжать його за обраними спеціальностями та освітніми програмами зі збереженням всіх попередніх умов. Зокрема, форми фінансування, суми контракту або ж зі збереженням бюджетного місця.

"Головна мета цих рішень — поліпшення якості вищої освіти, підвищення ефективності роботи наукових установ та створенням потужних освітніх та наукових осередків. Разом із цим, навчання у більшому університеті для студентів означає також доступ до ширшого кола профільних і кваліфікованих викладачів, дисциплін до вивчення та ліпшої матеріально-технічної бази", — додає міністр.

На початок