Розмова про політику закінчилася вбивством: у Києві чоловіка засудили до 15 років ув'язнення

Розмова про політику закінчилася вбивством: у Києві чоловіка засудили до 15 років ув'язнення

За звинуваченям Оболонської окружної прокуратури Києва 47-річного жителя столиці суд визнав винним у скоєнні умисного вбивства та крадіжці. Чоловіку призначили 15 років тюрми.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Зазначається, що у лютому минулого року фігурант познайомився із потерпілим у кафе, де вони вживали алкоголь. Після закриття закладу, оскільки у місті незабаром мала розпочатися комендантська година, потерпілий запросив нового знайомого в свою орендовану квартиру.

У помешканні нетверезі чоловіки за столом почали говорити про політику. Між ними виникла суперечка, під час якої гість завдав господарю 3 удари ножем.

"Потерпілий помер внаслідок ушкодженням внутрішніх органів. Після цього зловмисник забрав мобільний телефон убитого, деякі речі з кухні — сковорідки, ножі, 2 решітки для плитки та втік", — йдеться у повідомленні.

Чоловіка знайшли і затримали правоохоронці. Наразі Оболонський районний суд погодився з доводами прокурора та призначив обвинуваченому покарання за ч.2 ст.115Умисне вбивство та ч.5 ст.185Крадіжка Кримінального кодексу України — 15 років позбавлення волі. Запобіжний захід — тримання під вартою залишили без змін до набрання вироком законної сили.

У прокуратурі поінформували, що чоловік уже відбував покарання за вбивство жінки — свою жертву він побив битою та кинув в озеро. У жовтні 2015 року його звільнили умовно — достроково.

Що відомо про інші випадки нападів та вбивств у Києві

У столиці затримали 55-річного киянина за вбивство 30-річного сина. Під час застілля на кухні між чоловіками виник конфлікт, в результаті якого батько завдав смертельний удар ножем. Щоб приховати злочин, чоловік переніс тіло у ванну, де розчленував труп та виніс в пакетах та сумках до сміттєвих баків.

Київські оперативники затримали підозрюваного у розбійному нападі і пограбуванні жінки. Потерпіла отримала кошти за продаж квартири. Нападник підстеріг її в під'їзді і відібрав усі гроші.

Також у столиці правоохоронці затримали підозрюваного, який задушив свою сестру. Після скоєного чоловік обікрав помешкання та втік. Наразі йому загрожує довічне позбавлення волі.

34-річного киянина, поліція підозрює у вбивстві пенсіонера. Чоловік понад 10 років доглядав за ним і отримував гроші від родичів. Під час чергового конфлікту підозрюваний спочатку побив, а потім задушив літнього чоловіка.

Українські правоохоронці викрили громадянина іноземної держави, який замовив убивство власника стоматологічного бізнесу в Києві. Слідство встановило, іноземець підшукав кілера і оплатив його "роботу". Підозрюваного затримали, йому загрожує довічне ув'язнення.

У столиці засудили чоловіка, який удруге скоїв убивство. Згідно із вироком, він має провести за ґратами 14 років. Обвинувачений під час вживання спиртних напоїв посварився зі знайомим та задушив його петлею.

Також засудили до довічного позбавлення волі чоловіка, який вбив двох жінок. Обвинувачений вирішив позбавити життя знайому та її доньку для того, щоб заволодіти їхнім майном. Одну він убив струмом, іншу — задушив.

На початок