Президентка Угорщини побувала в селі на Київщині, де угорські партнери відновлюють заклади освіти

Президентка Угорщини побувала в селі на Київщині, де угорські партнери відновлюють заклади освіти

Президентка Угорщини Каталін Новак побувала в селі Загальці на Київщині
Голова КОВА Руслан Кравченко (справа) і Президентка Угорщини Каталін Новак біля модульного дитсадка в селі Загальці, Київщина, 22 серпня 2023 р. Фото: КОВА

Президентка Угорщини Каталін Новак побувала у селі Загальці, що в Бородянській громаді на Київщині. Там за підтримки угорських партнерів відбудовують ліцей і дитсадок, зруйновані під час російської окупації.

Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, який супроводжував главу Угорщини у поїздці регіоном.

Будівля дитсадка в Загальцях зазнала значних руйнувань через російські артилерійські обстріли та авіабомби. У закладі — пошкоджена покрівля, зруйновані перекриття, стіни, вікна, двері, огорожа. Виведені з ладу тепломережі і водопостачання. Садочок планують відновити.

Для місцевих дошкільнят навесні благодійний фонд "Угорська екуменічна служба допомоги-Україна" встановив модульний дитячий садок. Його відвідують 55 вихованців, повідомив голова Київської ОВА.

Приміщення Загальцівського ліцею також зруйнували росіяни. Нині там розбирають руїни будівлі. Партнери з Угорщини допомагатимуть із капітальним ремонтом закладу.

Що відомо про відновлення закладів освіти на Київщині

Загалом унаслідок бойових дій на Київщині були пошкоджені та зруйновані 232 закладів освіти. Їх відбудова почалася відразу після деокупації. Станом на серпень 2023 року відновили 187 закладів.

У селі Луб'янка Бучанського району Київщини одночасно оновлюють п'ять об'єктів соціальної інфраструктури, які були пошкоджені під час вторгнення російських військ у регіон. Це заклади освіти, культури, а також православний храм.

У Ворзелі на Київщині збудують нові інклюзивні садочок та школу.

У Макарівській громаді на Київщині завершується відбудова Ситняківського ліцею, який зазнав руйнувань через повномасштабне вторгнення Росії.

Роботи з відновлення ліцею №3 в Ірпені на Київщині теж на завершальній стадії.

У Бучі триває ремонт ліцею №3, де упродовж лютого-березня минулого року російські війська розміщували свій штаб.

На початок