Прем'єр Нідерландів відвідав пошкоджену війною Трипільську ТЕС

Прем'єр Нідерландів відвідав пошкоджену війною Трипільську ТЕС

Прем'єр Нідерландів відвідав пошкоджену війною Трипільську ТЕС
Прем'єр Нідерландів Марк Рютте на Трипільській ТЕС. 17 лютого 2023 р. Фото: Анна Хорошун / Суспільне

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте разом з міністром енергетики України Германом Галущенком відвідали Трипільську ТЕС, що у Київській області. Станція була пошкоджена внаслідок влучання російського снаряду 24 лютого торік.

Нідерланди надають фінансову і технічну допомогу для відновлення енергосистеми України, повідомив Герман Галущенко. За його словами, на сьогодні країна передала 300 тонн енергетичного устаткування. Також міністр додав, що триває відновлення Трипільської ТЕС. "Роботи по відновленню відбуваються постійно. А так, все у нас працює", — сказав Галущенко.

Прем'єр Нідерландів на Трипільській ТЕС
Прем'єр Нідерландів Марк Рютте і міністр енергетики Герман Галущенко на Трипільській ТЕС. Київська область. 17 лютого 2023 р. Фото: Анна Хорошун / Суспільне

Своєю чергою Марк Рютте повідомив, що Нідерланди передали Україні трансформатори для відновлення Трипільської ТЕС. 40 вантажівок з обладнанням на заміну зруйнованого вже прибули, ще 40 вантажівок — у дорозі.

Прем'єр Нідерландів на Трипільській ТЕС
Пошкодження на Трипільській ТЕС внаслідок влучання 24 лютого 2022 року російського снаряду. Прем’єр-міністр Нідерландів відвідує Трипільську ТЕС. Фото: Анна Хорошун / Суспільне

Сьогодні, 17 лютого, прем'єр Нідерландів Марк Рютте приїхав до Києва. Він зустрівся з Президентом Зеленським і обговорив військову допомогу Україні. Очільник нідерландського уряду запевнив, що Україна отримає танки Leopard-2, боєприпаси до них, а екіпажі пройдуть відповідне тренування.

Читайте також

"Ми маємо перемогти Путінів по всьому світу". Зеленський на Мюнхенській конференції 2023

На початок